Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε επιφυλακή για "παρέλαση" ξένων χούλιγκαν: Πληροφορίες για έλευση οπαδών της Μαρσέιγ, Λιβόρνο και άλλων ομάδων

Σε επιφυλακή για "παρέλαση" ξέ...

Ανθρωποκυνηγητό για Κροάτες

Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη όσα έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα ένας 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ να χάσει τη ζωή του από επίθεση χούλιγκαν.

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν επίσης οι ενέργειες της ΕΛΑΣ, η οποία επί της ουσίας ήταν απούσα, παρότι ήταν ενήμερη δύο ημέρες πριν την "κάθοδο" των Κροατών φασιστών.

Συγκεκριμένα, το αδιανόητο για το οποίο η Αστυνομία δεν έχει καμία επίσημη απάντηση είναι πως η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας στην Ασφάλεια Αττικής -ο επικεφαλής της οποίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα- είχε ενημερώσει όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες για τις προθέσεις των οπαδών της Ντιναμό δύο ημέρες πριν τα γεγονότα.

Η αναμέτρηση της Ένωσης με την κροατική ομάδα δεν θα διεξαχθεί σήμερα (8/8), με την επίσημη ανακοίνωση της UEFA να απομένει για την αναβολή του παιχνιδιού, ωστόσο δεν αναμένεται να συμβεί κάτι αντίστοιχο με τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ (9/8, 21:00).

Αν και εκφράστηκαν σενάρια για το ενδεχόμενο αναβολής και της αναμέτρησης των πράσινων με τους Γάλλους, τέτοιο θέμα δεν τίθεται προς ώρας και το ματς αναμένεται να κάνει σέντρα κανονικά.

Μετά το επιτελικό μπάχαλο που προηγήθηκε, η ΕΛΑΣ τώρα προχωρά σε αυξημένα μέτρα για το ματς της Λεωφόρου, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που έρχονται ξένοι χούλιγκαν εκ νέου στη χώρα μας. Η UEFA θα έχει στη Λεωφόρο δύο παρατηρητές, μιας και οπαδοί της Μαρσέιγ είναι "αδελφοποιημένοι" με αυτούς της ΑΕΚ, ενώ ενδέχεται κάποιοι από αυτούς να έρθουν στη χώρα μας, παρά την απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών. Πρακτικά, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια τόσο εντός του γηπέδου, όσο και περιμετρικά.

Γίνονται συνεχώς έλεγχοι μη τυχόν περάσουν οχήματα με Γάλλους οπαδούς και ήδη έχει ελεγχθεί ένα αυτοκίνητο στα διόδια Ελευσίνας, όπου διαπιστώθηκε πως επέβαινε μία παρέα γυναικών από την Γαλλία, που ερχόταν όμως για να παρακολουθήσει έναν αγώνα ράλι. Πληροφορίες επίσης υπάρχουν και για έλευση οπαδών της Λιβόρνο που και αυτοί είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους της ΑΕΚ, αλλά και άλλων ομάδων μέσα από πυρήνες "Ultras".

Θυμίζουμε πως στα επεισόδια της Δευτέρας με τη δολοφονική επίθεση των Κροατών, υπήρχαν και οπαδοί του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην Αθήνα για εντοπισμό οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ενδεχομένως έχουν διαφύγει από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Συνολικά έγιναν 98 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στα επεισόδια, ενώ δεν υπάρχει ακριβής αριθμός εκτίμησης για όσους ενεπλάκησαν, καθώς υπήρχαν και Έλληνες "συνεργοί".

Διαβάστε στο sportin.gr

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις