Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Ένας νέος θύμα των ανεξέλεγκτων ακροδεξιών hooligans

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Ένας νέος θύμα τω...

Η ανακοίνωση

Για το νέο περιστατικό οπαδικής βίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 29χρονου, εξέδωσε ανακοίνωση η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: Ένα περιστατικό που δεν το χωράει ο νους. Ένας νεαρός άντρας νεκρός, ένα ακόμα θύμα της οπαδικής βίας.

Κροάτες hooligans, γνωστοί για τις ακροδεξιές αναφορές τους και για αντίστοιχες επιθέσεις στο παρελθόν, ενόψει του σημερινού αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΚ, ξεκίνησαν με αυτοκίνητα με κροατικές πινακίδες από τη χώρα τους, πέρασαν τα σύνορα χωρίς πρόβλημα ενώ είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών, έφτασαν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια και άρχισαν να σκορπούν το χάος, με την αστυνομία να μην είναι πουθενά.

Οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ φαίνεται να είχαν συνεννοηθεί με οπαδούς ελληνικής ομάδας και πως έδρασαν από κοινού.

Ο απολογισμός του χάους που δημιούργησαν ανενόχλητοι οι hooligans είναι τραγικός. Ένας νέος νεκρός, 8 ακόμα τραυματισμένοι άνθρωποι, και πολλές υλικές ζημιές.

 Το μέγεθος της εγκληματικής ανικανότητας είναι ασύλληπτο. Οι ευθύνες της ελληνικής αστυνομίας μεγάλες, καθώς θα έπρεπε να είχε δράσει νωρίτερα. Υπήρχαν απ΄ό,τι φαίνεται πληθώρα στοιχείων και προειδοποιήσεων για την κάθοδο αυτή.

Όσο το τυφλό οπαδικό μίσος δεν καταστέλλεται, η τραγική λίστα θα μεγαλώνει και ο κύκλος βίας θα συνεχίζεται.

Όσο οι ακροδεξιές εγκληματικές ομάδες διεισδύουν στο οπαδικό κίνημα, τόσο ο θα τροφοδοτείται ο φανατισμός, η μισαλλοδοξία και η βία.

Αυτή είναι η κύρια ευθύνη για όλους μας σήμερα. Να μπει τέλος στον τυφλή οπαδική βία, αλλά και να αποκοπεί και να αντιμετωπιστεί η δράση των ακροδεξιών κύκλων στο χώρο του αθλητισμού. Παράλληλα είναι αυτονόητη η απαίτηση να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλα τα επίπεδα.

Συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια του δολοφονημένου νέου.

Διαβάστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις