Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιάννης Αρτοποιός για εμπρηστές: «Υπάρχουν και αυτοί που "θέλουν να σπάσουν πλάκα"»

Γιάννης Αρτοποιός για εμπρηστές: «Υπάρχο...

Όλα όσα είπε

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε για τις φωτιές πως «είχαμε και τις περιπτώσεις, για να το πω σε πλάγιο λόγο όπως μας είπαν, για να σπάσουν πλάκα.

Θέλουν να βλέπουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα να ρίχνουν νερό».
Ο Γιάννης Αρτοποιός είπε, σχετικά με το προφίλ των εμπρηστών, ότι ορισμένοι βάζουν φωτιές στην Ελλάδα, ώστε να «σπάσουν πλάκα».

 Συγκεκριμένα είπε:

«Η συντριπτική πλειοψηφία είναι λόγω της αμέλειας, της εγκληματικής αμέλειας που υπάρχει, που μπορεί να επιφέρει τις καταστροφικές συνέπειες.

Οι τελευταίες περιπτώσεις που μας απασχόλησαν έχουν να κάνουν με ανθρώπους ψυχικά και ψυχολογικά ασταθείς. Έχουνε τιμωρηθεί δύο συμπολίτες μας, ο ένας με δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και εγκλεισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα και ο άλλος στην Ηλεία σε ψυχιατρική παρακολούθηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Έχουμε περιπτώσεις για αστικές ή κτηματικές διαφορές που κάποιος πολίτης μπορεί να προκαλέσει, οι οποίες πολλές φορές μπορεί να καταλήξουν σε μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις αρχές του 2023 έχουν καταγραφεί περισσότερες από 118 συλλήψεις για εμπρησμό, ενώ τόνισε πως «η εξιχνίαση του εμπρησμό από πρόθεση είναι μία πάρα πολύ κοπιώδης διαδικασία, για αυτό εξάλλου έχει εξαγγελθεί ο διπλασιασμός του προσωπικού».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις