Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχτσιόγλου: Να αποχωριστούμε κάθε είδους ταμπέλες

Αχτσιόγλου: Να αποχωριστούμε κάθε είδους ταμπέλες

Μιλώντας στην Καβάλα, η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης

Με αναφορά στη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα και κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ξεκίνησε την ομιλία της, στην Καβάλα η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η πρώην υπουργός στο πλαίσιο περιοδείας της στη βόρεια Ελλάδα, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής σε ανοχή συγκέντρωση στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε παραλιακό καφέ της Καβάλας.

«Η χώρα διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο, με αλλεπάλληλες καταστροφικές πυρκαγιές. Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Πρόκειται για μία τραγική κατάσταση», σημείωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Και την ίδια ώρα" τόνισε, " ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με επικοινωνιακού όρους και λογικές κάνοντας λόγο μόνο για την κλιματική αλλαγή. Είδαμε εικόνες από τη Νέα Αγχίαλο να είναι σχεδόν εμπόλεμη ζώνη. Δεν υπήρξε στοιχειώδης επιχειρησιακή ετοιμότητα και επάρκεια. Αποδείχθηκε πως δεν έχει γίνει τίποτα σε επίπεδο πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας για πάνω από τέσσερα χρόνια που κυβερνάει».

Η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός αφέθηκε χωρίς την αναγκαία προετοιμασία και επάρκεια σε προσωπικό και σε μέσα σημειώνοντας πως η κλιματική κρίση πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να ληφθούν ουσιώδεις πρωτοβουλίες αντιμετώπισής της, οι οποίες σχετίζονται με το μοντέλο ανάπτυξης, την άναρχη δόμηση, το ενεργειακό μοντέλο και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη διάρκεια της ομιλίας της έκανε επίσης έναν απολογισμό του έργου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ίδια προσωπικά όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση και τις τομές, όπως είπε ,επέφερε σε πολλούς τομείς της κοινωνίας παρά τις μεγάλες και δύσκολές προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως είναι σημαντικό να ανακάμψει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση, ενώ πρόσθεσε πως η ανάκαμψη αυτή αφορά όλη την Ελληνική κοινωνία.

«Αυτή την περίοδο», σημείωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πλέον φύγει από το στάδιο της στεναχώριας και πέρασε στο στάδιο της αγωνίας. Η δική μας πρόταση αφορά εκατομμύρια ανθρώπους που έκαναν μια άλλη πολιτική επιλογή αλλά είναι εδώ και περιμένουν από εμάς να τους δώσουμε μια άλλη προοπτική».

Κατέθεσα την υποψηφιότητα μου», συνέχισε, «για να στηρίξω την προσπάθεια της ανασυγκρότησης. Θα είναι μια δύσκολη διαδρομή που αξίζει όμως να την προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Το δικό μου σχέδιο είναι να αποχωριστούμε κάθε είδους ταμπέλες. Να αποδεσμευτούμε από το ερώτημα ποιο δρόμο θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Εγώ θέλω ένα έργο που να απαντά στις αγωνίες των ανθρώπων και θα τους δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα».

Η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ακόμα πως «θα πρέπει να έχουμε μία πολύ πιο ουσιώδη συμμετοχή, παρουσία και παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση, στους επιστημονικούς φορείς και συλλόγους, στα συνδικάτα. Εκεί βρίσκεται ο πυρήνας των προβλημάτων και των ανθρώπων που θέλουμε να εκφράσουμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε πιο μεθοδικά, να χρησιμοποιούμε την τεχνική και επιστημονική γνώση για να υποστηρίζουμε και να εμβαθύνουμε τις προγραμματικές θέσεις μας. Δεν μπορεί ένα κόμμα σαν το δικό μας να μην έχει εκπροσώπηση στους παραγωγικούς φορείς. Πως θα εκφράσει τον κόσμο αν δεν είναι πλάι του. Πρέπει να εντάξουμε όλα τα μέλη του κόμματος για να νιώθουν και να είναι παραγωγικά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις