Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ινδία: Τουλάχιστον 16 νεκροί από κατολίσθηση στο κρατίδιο Μαχαράστρα

Ινδία: Τουλάχιστον 16 νεκροί από κατολίσ...

Φόβοι για 100 ακόμη εγκλωβισμένους

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τη μεγάλη κατολίσθηση στη δυτική Ινδία με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 16, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι περίπου 100 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η κατολίσθηση έπληξε μέσα στη νύχτα τον απομακρυσμένο ορεινό οικισμό Ιρσαλουάντι, στο δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα, περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Μουμπάι, ισοπεδώνοντας πολλά σπίτια, εγκλωβίζοντας πολλούς ανθρώπους.

 Οι διασώστες ανέσυραν 16 πτώματα πριν πέσει το τελευταίο φως της μέρας και οι τοπικές αρχές συνέστησαν την αναστολή των ερευνών διάσωσης, δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών (NDRF), Ατούλ Καρουάλ. «Δεν είναι εφικτό να αναζητούμε ανθρώπους μέσα στο σκοτάδι σε τέτοιο έδαφος», είπε.

Διασώστες αναζητούσαν επιζώντες για περισσότερες από 12 ώρες υπό από έντονες βροχοπτώσεις και ομίχλη, αποφεύγοντας μεγάλους βράχους που έπεφταν στην πλαγιά του βουνού, ανέφεραν ένας μάρτυρας του Reuters και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 225 άνθρωποι ζούσαν σε αυτό τον μικρό οικισμό, είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του δυτικού κρατίδιου Μαχαράστρα, Ντεβέντρα Φαντνάβις, προσθέτοντας ότι πάνω από 80 άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι πάνω από 100 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Νέες βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα, αλλά όχι τόσο ισχυρές, ανέφερε ένας αξιωματούχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις