Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΚΑΝΑ «street talks» στη Πάτρα: Μιλάμε για τις εξαρτήσεις

ΟΚΑΝΑ «street talks» στη Πάτρα: Μιλάμε γ...

Στις 17-19 Ιουλίου, η Πάτρα αποτελεί σταθμό για την ενημέρωση και ευασθητοποίηση των πολιτών της για τις εξαρτήσεις.

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινότητας, αναφορικά με θέματα εξαρτήσεων, εξαρτητικών συμπεριφορών και εθισμών, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), διοργανώνει μήνα ενημέρωσης με «street talks» με ένα roadtrip σε όλη την χώρα.

Εξειδικευμένα στελέχη του ΟΚΑΝΑ συνομιλούν με τους πολίτες και τους ενημερώνουν αναφορικά με τις αιτίες της εξάρτησης, τους τρόπους αντιμετώπισής της, αλλά και τις παρεμβάσεις που προλαμβάνουν το φαινόμενο.

 Στις 17-19 Ιουλίου, η Πάτρα αποτελεί σταθμό για την ενημέρωση και ευασθητοποίηση των πολιτών της για τις εξαρτήσεις. Με όχημα το ID Buzz Cargo της Volkswagen, το οποίο παραχώρησε ευγενικά η KOSMOCAR στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης,  η ενημέρωση λαμβάνει χώρα σε ένα από τα κεντρικά σημεία της πόλης, την Πλατεία Γεωργίου.

Τη δράση πλαισιώνουν στελέχη από δομές και υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα και συγκεκριμένα από, το Κέντρο Ημέρας- Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας (Υπ.1), την Κινητή Μονάδα (Υπ.2), το Πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων (Υπ. 4) και από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης- Υπηρεσίες Νομικής Συμπαράστασης (Υπ. 6) της Συγχρηματοδοτούμενης Πράξης για την ΠΕ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 με MIS 5045577.

Στο πλαίσιο της δράσης διανέμεται πληροφοριακό και ενημερωτικό υλικό, ενώ αρκετοί περαστικοί μπορούν να συνομιλήσουν με τα στελέχη για θέματα που αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και του εθισμού εν γένει.

"Ο ΟΚΑΝΑ βρίσκεται πάντα δίπλα στον εξαρτημένο συνάνθρωπό μας κάθε μέρα, κάθε στιγμή και για κάθε ανάγκη του" καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις