Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τα 10 καλύτερα δικαστικά θρίλερ σύμφωνα με το IMDb

Τα 10 καλύτερα δικαστικά θρίλερ σύμφωνα με το IMDb

Οι αίθουσες δικαστηρίων στο Χόλιγουντ είναι γεμάτες δράμα

Οι αίθουσες δικαστηρίων μπορεί να μην είναι δα και τόσο συναρπαστικές στην πραγματική ζωή, αλλά στο Χόλιγουντ είναι γεμάτες δράμα, ένταση και νεύρο, θυμωμένους δικηγόρους, ανάλγητους δικαστές, διστακτικούς ενόρκους και κατηγορούμενους στα όρια μεταξύ αθωότητας και ενοχής.

 
Αυτά είναι τα 10 καλύτερα δικαστικά θρίλερ σύμφωνα με το IMDb που αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες για τη δύναμη και τις αδυναμίες του δικαστικού συστήματος.

 
A Time To Kill (1996) – 7.5
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του John Grisham, το A Time to Kill έχει για πρωταγωνιστή της το νέαρό τότε Matthew McConaughey ως συνήγορο υπεράσπισης ενός Αφροαμερικανού από το Μισσισσιππή, ο οποίος αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή μετά τη δολοφονία των δύο λευκών που ευθύνονται για την επίθεση στη μικρή του κόρη. Ο Samuel L. Jackson συμπρωταγωνιστεί ως ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει όλο το νομικό και δικαστικό σύστημα εναντίον του, από τους (αποκλειστικά) λευκούς ενόρκους μέχρι τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που διαδηλώνουν έξω από το δικαστήριο.

 

The Young Mr. Lincoln (1939) – 7.6
Σε αυτή την εμβληματική ταινία του John Ford για τον Αβραάμ Λίνκολν πρωταγωνιστεί ο νεαρός Peter Fonda στο ρόλο του μελλοντικού προέδρου. Η ταινία εξιστορεί τις πρώτες ημέρες του Λίνκολν ως δικηγόρου στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόις, όπου ίδρυσε το δικό του δικηγορικό γραφείο. Ενώ το επίκεντρο της ταινίας είναι η εξέλιξη του προέδρου Λίνκολν σε έναν ικανότατο δικηγόρο υπεράσπισης, το «The Young Mr. Lincoln» αναδεικνύει επίσης το ειδύλλιο του πρωταγωνιστή του με τη μελλοντική του σύζυγο, Mary Todd. Το κύριο βάρος της πλοκής και της δράσης της ταινίας, ωστόσο, ακολουθεί την πρώτη πραγματική υπόθεση που αναλαμβάνει ο Λίνκολν: τη δίκη δύο αδελφών που κατηγορούνται για φόνο.

 

The Hurricane (1999) – 7.6
Το The Hurricane είναι άλλη μια βιογραφική ταινία που «σκαλίζει» με επιτυχία το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο επαγγελματίας πυγμάχος Rubin “The Hurricane” Carter, ο οποίος καταδικάστηκε άδικα για τη δολοφονία τριών ανθρώπων σε ένα μπαρ το 1966. Η ταινία δραματοποιεί την 20ετή παραμονή του Κάρτερ στη φυλακή μετά την καταδίκη του. Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον υποδύεται τον Κάρτερ και η ερμηνεία του τού χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

 

Just Mercy (2019) – 7.6
Βασισμένο στα απομνημονεύματα του δικηγόρου υπεράσπισης Bryan Stevenson από την Αλαμπάμα, το «Just Mercy» έχει ως θέμα του μια έφεση που ο Stevenson διεκδίκησε στις αρχές της καριέρας του για έναν μαύρο άνδρα που ήταν θανατοποινίτης. Ο Michael B. Jordan υποδύεται τον Stevenson και ο Jamie Foxx υποδύεται τον πελάτη του, έναν άνδρα με το όνομα Walter McMillian. Το 1986, ο McMillian καταδικάστηκε για τη δολοφονία μιας λευκής γυναίκας βασιζόμενος αποκλειστικά στη μαρτυρία ενός τρίτου προσώπου, και όταν ο Stevenson τον συνάντησε τρία χρόνια αργότερα, ο φιλόδοξος δικηγόρος αποφάσισε να αμφισβητήσει αυτή που θεωρούσε ως μια πολύ ρατσιστικό απόφαση, πιέζοντας προκειμένου να ανατραπεί η καταδίκη του McMillian.

 

Dark Waters (2019) – 7.6
Ο Mark Ruffalo ενσαρκώνει έναν εταιρικό δικηγόρο που αποφασίζει να τα βάλει με την εταιρεία παραγωγής χημικών DuPont σε αυτή τη σκληρή και λεπτομερή ματιά στις παρανομίες των ιδιωτικών εταιρείων στις ΗΠΑ. Ο Ράφαλο υποδύεται τον Ρόμπερτ Μπίλοτ, ο οποίος αμφισβήτησε τη DuPont στο δικαστήριο αφού ανακάλυψε ότι η εταιρεία εν γνώσει της έριχνε επιβλαβείς χημικές ουσίες σε υδάτινες οδούς γύρω από το Πάρκερσμπεργκ της Δυτικής Βιρτζίνια. Χωρίς να στηρίζεται σε μελοδραματικές ανατροπές, το Dark Waters παρακολουθεί το εξαντλητικό, δεκαετές δικαστικό και νομικό ταξίδι του Μπίλοτ μέχρι αυτός να καταφέρει να βρει την δικαιοσύνη για τους κατοίκους του Πάρκερσμπεργκ.

A Few Good Men (1992) – 7.7
«Δεν μπορείς να αποδεχτείς και να διαχειριστείς την αλήθεια!», είναι η θρυλική ατάκα της ταινίας, ένα στρατιωτικό δικαστικό δράμα του Rob Reiner για έναν νεαρό δικηγόρο που αναλαμβάνει να ηγηθεί μιας έρευνας για έναν φόνο μετά από ένα φρικτό τελετουργικό καψόνι μέσα στους αμερικανούς πεζοναύτες. Ο Tom Cruise υποδύεται τον άπειρο δικηγόρο Daniel Alastair Kaffee και η Demi Moore συμπρωταγωνιστεί στο ρόλο της προϊσταμένης του, υποπλοιάρχου JoAnne Galloway. Ο Τζακ Νίκολσον δίνει μια από τις πιο διάσημες ερμηνείες του στο «A Few Good Men» ως συνταγματάρχης Nathan R. Jessup, διοικητής της βάσης όπου συνέβη ο φόνος.

 

The Verdict (1982) – 7.7
Το «The Verdict» είναι ακόμη μια απόδειξη των κορυφαίων υποκριτικών ικανοτήτων του Paul Newman. Σε αυτή την ταινία του Sidney Lumet, ο Newman υποδύεται έναν αλκοολικό δικηγόρο, τον Frank Galvin, ο οποίος πέφτει πάνω σε μια υπόθεση που αποδεικνύεται ότι σημαίνει πολύ περισσότερα για τον ίδιο και τον πελάτη του απ’ ό,τι αρχικά είχε συνειδητοποιήσει ο ίδιος. Ένα εκπληκτικό φιλμ.

 

Αnatomy of a Murder (1959) – 8.0
Ο Otto Preminger σκηνοθετεί ένα δικαστικό θρίλερ που διαδραματίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μια δικαστική αίθουσα. Ο Τζέιμς Στιούαρτ υποδύεται έναν πρώην εισαγγελέα ονόματι Πολ Μπίγκλερ που ζει στο Μίσιγκαν και του ζητείται να υπερασπιστεί έναν στρατιώτη που κατηγορείται ότι δολοφόνησε έναν άλλο άνδρα. Αυτό που ακολουθεί είναι μια διόλου βαρετή ταινία διάρκειας 160 λεπτών που αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους οι δικηγόροι στην πραγματικότητα «χτίζουν» υποθέσεις, από τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων μέχρι την καθοδήγηση των πελατών τους.

 

To Kill A Mockingbird (1962) – 8.2
Το δικαστικό δράμα του Ρόμπερτ Μάλιγκαν που έδωσε την ευκαιρία στον Γκρέκορι Πεκ να κερδίσει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η ταινία είναι πολλά περισσότερα από ένα δικαστικό δράμα, καθώς στα θεμέλιά του βρίσκεται η βραβευμένη με Πούλιτζερ νουβέλα του Χάρπερ Λι “Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια” το οποίο αξιοποιεί άψογα ο σεναριογράφος Χόρτον Φουτ. Το ασπρόμαυρο φιλμ αναδεικνύει το ρατσιστικό πρόβλημα της Αμερικής, αλλά ταυτόχρονα και ιδιαιτέρως αιχμηρά μιλά για την ακραία φτώχεια, την περιθωριοποίηση και τη θέση της γυναίκας. Έχει ως κεντρικό ήρωα έναν παλαιάς κοπής “φιλελεύθερο” δικηγόρο, που μεγαλώνει μόνος τα δυο παιδιά του και ο οποίος αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός Αφροαμερικανού που κατηγορείται για το βιασμό μιας λευκής κοπέλας. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια ταινία ενηλικίωσης για τα δυο παιδιά του, τα οποία θα πάρουν ένα γερό μάθημα ζωής, για τη δικαιοσύνη και την ανθρωπιά, ζητήματα που θα μας απασχολούν για πάντα. Η ταινία κέρδισε και τα Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου και καλλιτεχνικής διεύθυνσης, ενώ ήταν υποψήφιο για ακόμη πέντε βραβεία.

 

12 Angry Men (1957) – 8.9
Το «12 Angry Men» του Sidney Lumet αναλύει το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ευφυώς την ιστορία 12 λευκών ενόρκων που συζητούν για το αν ένας 18χρονος θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του πατέρα του. Αν υπάρχει οποιαδήποτε λογική αμφιβολία, οι ένορκοι πρέπει να κρίνουν τον κατηγορούμενο αθώο. Αν όμως αποφανθούν σύσσωμοι για την ενοχή του, τότε ο νεαρός θα θανατωθεί. Καθώς οι 12 άντρες συζητούν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης σε μια – ζεστή λόγω καύσωνα – αίθουσα συσκέψεων, οι προκαταλήψεις τους και οι ενστικτώδεις αντιδράσεις τους αποκαλύπτονται με εκπληκτικό τρόπο ενώπιον της κινηματογραφικής κάμερας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight