Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέο εργατικό ατύχημα με τραυματισμό εργαζόμενου- Άμεση διερεύνηση ζητά το Εργατικό Κέντρο

Πάτρα: Νέο εργατικό ατύχημα με τραυματισ...

Το ατύχημα σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΠ σημειώθηκε το Σάββατο

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα υπαλληλου του ΔΕΔΔΗΕ που τραυματίστηκε το Σάββατο ενώ εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης βλάβης αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου τονίζεται:

"Στη μεγάλη λίστα των εργατικών ατυχημάτων, που αποτελούν πλέον καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, προστέθηκε ένα ακόμη εργατικό ατύχημα συναδέλφου, υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ που τραυματίστηκε το περασμένο Σάββατο ενώ εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης βλάβης, αφού έσκασε φιάλη με αντιοξειδωτικό υγρό με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια

Το παραπάνω περιστατικό και συνολικά ο μεγάλος αριθμός των «εργατικών ατυχημάτων» δεν οφείλονται στην "κακιά στιγμή". Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών, της εντατικοποίησης και της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας που επικρατούν στην πλειοψηφία των χώρων δουλειάς. Συνθήκες που αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας που νομοθέτησαν, για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όσο και για την υποστελέχωση της Τεχνικής και Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας με αποτέλεσμα.

Απαιτούμε να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια και οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος. Η εργοδοσία να αναλάβει πλήρως τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποκατάστασης και να αποζημιώσει τον συνάδελφό μας για το ατύχημα, να καταβάλει κανονικά τους μισθούς για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να εργάζεται.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο ΔΕΔΔΗΕ, ανεξαρτήτου σχέση εργασίας, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να απαιτήσουν και να παλέψουν για μέτρα προστασίας στην εργασία αλλά και εντατικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Να απαιτήσουν την εφαρμογή μέτρων προστασίας από τον καύσωνα, ειδικά όσο αναφορά τους εργαζόμενους που πραγματοποιούν εξωτερικές εργασίες". 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις