Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Η πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου αποκαλύπτει την άλλη πλευρά του «bikini body»

Η πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου απ...

Πώς μπορεί να υπάρξει body positivity σε έναν χώρο, όπου το σώμα είναι και το βασικό εργαλείο δουλειάς σου;

Η εμφάνιση ενός γυναικείου σώματος με μαγιό έχει ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με την εικόνα που μας έχει δώσει εδώ και χρόνια η βιομηχανία της μόδας.

Εξωτικά, καλλίγραμμα μοντέλα με ατέλειωτα πόδια και εκπληκτικές αναλογίες, που απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Μια εικόνα αρκετά μακριά από την εικόνα των δικών μας beach bodies, που τα τελευταία χρόνια μαχόμαστε για να υπάρξει ένα μεγαλύτερο ποσοστό εκπροσώπησης του φυσικού, γυναικείου σώματος. Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη όψη του νομίσματος, όταν το μαγιό γίνεται για πολλές γυναίκες «στολή εργασίας».

Μιλάμε, φυσικά, για τις αθλήτριες του υγρού στίβου, όλες εκείνες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το μαγιό και το σώμα τους σαν εργαλείο δουλειάς, την ίδια στιγμή που η κοινωνία συνεχίζει να σχολιάζει τις αναλογίες τους.
Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού Νόρα Δράκου μου μίλησε για τη σχέση της με το μαγιό της και το σώμα της και για το πώς μπορεί να νιώθει μια αθλήτρια, όταν συναντά ακόμη τη σεξουαλικοποίηση του σώματός της απλώς και μόνο επειδή είναι γυναίκα. Η Νόρα ήταν κάτι παραπάνω από ειλικρινής μαζί μου και η συζήτησή μας μου έδωσε πολλά. Και αυτό που έχει να πει σε όλες τις γυναίκες, είναι αυτό που σκέφτεται η κάθε μία από εμάς, ακόμα και αν δεν έχει το άψογα γυμνασμένο σώμα μίας κολυμβήτριας. Ότι θέλουμε να νιώθουμε ελεύθερες.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports