Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξανά στα Ελληνικά σινεμά η παλιά Χολιγουντιανή κομεντί "Η Γυναίκα με τη λεοπάρδαλη"

Ξανά στα Ελληνικά σινεμά η παλιά Χολιγου...
Μαρτάτος Tάκης

Πρωταγωνιστούν ο Κάρι Γκραντ και η Κάθριν Χέπμπορν - Από την Πέμπτη 6/7 σε νέα αποκατεστημένη κόπια από τη New Star

Τι κι αν είναι ηλικίας 85 ετών, πρόκειται για μια κλασική ρομαντική κομεντί, μία υπέροχη ταινία από τον μεγάλο Αμερικανό σκηνοθέτη Howard Hawks (1896-1977) και με 2 θαυμάσιους πρωταγωνιστές, τους αξέχαστους Κάρι Γκραντ και Κάθριν Χέπμπορν.

Ο λόγος για την ταινία «Bringing up Baby - Η Γυναίκα με την λεοπάρδαλη» παραγωγής του 1938, που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 6/7/2023 στους Ελληνικούς θερινούς κινηματογράφους σε νέα πλήρη αποκατεστημένη κόπια σε διανομή της Νew Star.

Μια ερωτευμένη πλουσιοκόρη, ένας αφηρημένος επιστήμονας και μια νεαρή λεοπάρδαλη, φέρνουν τα πάνω-κάτω!

«Απολαύστε αυτό το αριστούργημα του Χάουαρντ Χοκς, όχι μόνο τα αστεία του, αλλά και για την κομψότητα της δομής του, τη σιγουριά του στυλ του και τον πλούτο των θεμάτων του» - Chicago Reader

Δύο μεγάλοι σταρ του Χόλυγουντ σε μια ξέφρενη, πανέξυπνη κωμωδία!

«Είναι σκέτη απόλαυση» - Hollywood Reporter

«Μια από τις καλύτερες screwball κωμωδίες που έγιναν ποτέ» - Time Out

«Ένα αριστούργημα» - Empire Magazine

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Ντέιβιντ Χάξλεϊ (Κάρι Γκραντ) είναι ένας κλασικός, αφηρημένος επιστήμονας, ένας παλαιοντολόγος, που χρόνια συναρμολογεί τον σκελετό ενός βροντόσαυρου στο μουσείο που εργάζεται. Έχει σχεδόν τελειώσει το έργο του, μόνο που του λείπει… ένα τελευταίο κόκκαλο. Ταυτόχρονα, το μουσείο του περνά οικονομικές δυσκολίες και ο ίδιος ετοιμάζεται να παντρευτεί την αυστηρή συνάδελφο Άλις. Γι’ αυτό, ο Ντέιβιντ αποφασίζει να συναντήσει μια πολύ πλούσια κυρία της υψηλής κοινωνίας, την κυρία Ράντομ, η οποία σκέφτεται να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στο μουσείο. Πριν όμως την συναντήσει, πέφτει πάνω στην ανιψιά της κας Ράντομ, τη νεαρή και όμορφη Σούζαν, η οποία είναι το αντίθετο από αυτόν: γεμάτη τρέλα, ζωντάνια και αυθορμητισμό, η καλοαναθρεμμένη πλουσιοκόρη έχει μάθει να κάνει ό,τι της έρθει στο κεφάλι και παρασέρνει τον Ντέιβιντ στις δικά της καπρίτσια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Σούζαν μόλις έχει παραλάβει από το εξωτερικό ένα πολύ εξωτικό κατοικίδιο: μια εξημερωμένη λεοπάρδαλη! Η Σούζαν επιστρατεύει τη βοήθεια του Ντέιβιντ για να παραδώσει την παιχνιδιάρα λεοπάρδαλη στην θεία της και όλα μπλέκονται σε μια τρελή και απίστευτα κωμική και μπερδεμένη κατάσταση, που περιλαμβάνει τη λεοπάρδαλη, την πλούσια θεία, το κόκκαλο, και… φυσικά τον έρωτα, καθώς η χημεία ανάμεσα στους δύο τόσο διαφορετικούς νέους, τη Σούζαν και τον Ντέιβιντ, θα είναι εκρηκτική!

Η ταινία συγκεντρώνει στο rotten tomatoes ποσοστό 95%.

Στην ταινία παίζουν και οι Charles Ruggles, Barry Fitzgerald, May Robson, Walter Catlett και Fritz Feld.

Διάρκεια: 102 λεπτά.

Η ταινία λέγεται πως στην α’ προβολή της τον Φεβρουάριο του 1938 δεν τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού και αρχικά χαρακτηρίστηκε εμπορική αποτυχία. Όταν όμως η ταινία ξανακυκλοφόρησε αρχές της δεκαετίας του ’40 πήγε εμπορικά καλύτερα.

*Η ταινία ενδεχομένως να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture