Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η Teamwork Happiness πρωταθλήτρια Ελλάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής!

Πάτρα: Η Teamwork Happiness πρωταθλήτρια...

Κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία RoboMission Δημοτικού φέρνοντας για άλλη μια φορά την πρωτιά στην πόλη

Το Σάββατο 1η Ιουλίου διεξήχθη στο Μαρούσι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, προκριματικός της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που για άλλη μια φορά διοργάνωσε με επιτυχία ο WRO Hellas.

Στον διαγωνισμό αυτό μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καλούνται να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που θα αντιμετωπίζει με επιτυχία ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Το ίδιο πρόβλημα προσπαθούν να επιλύσουν ταυτόχρονα μαθητές σε όλο τον κόσμο οι οποίοι συμμετέχουν στα εθνικά τους Πρωταθλήματα σε περισσότερες από 100 χώρες. Οι καλύτερες ομάδες κάθε χώρας προκρίνονται στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η οποία θα διεξαχθεί στην Πόλη του Παναμά από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2023. Στον τελικό του Σαββάτου συμμετείχαν οι καλύτερες ομάδες της χώρας μας, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εφευρετικότητας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας είναι πρωτοπόρος στην Εκπαιδευτική Ρομποτική.

Στον τελικό της διοργάνωσης η ομάδα Teamwork Happiness μαθητών του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας κατόρθωσε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία RoboMission Δημοτικού φέρνοντας για άλλη μια φορά την πρωτιά στην πόλη της Πάτρας. Το ρομπότ τους ολοκλήρωσε την δοκιμασία του διαγωνισμού με τη μεγαλύτερη βαθμολογία από όλες τις ομάδες που συμμετείχαν, κατορθώνοντας ταυτόχρονα και ρεκόρ χρόνου για ομάδα που τερμάτισε επιτυχώς.

Η πρωτιά αυτή ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας η οποία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα. Τα μαθήματα και η προετοιμασία ήταν μια πρωτοβουλία του κ. Βοβού Ανέστη, εκπαιδευτικού πληροφορικής, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία προσφέρει εθελοντικά και αφιλοκερδώς μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στους μαθητές της Πάτρας παρέχοντας τους πολλές φορές και τον εξοπλισμό που απαιτείται.

Τα τετράωρα εβδομαδιαία μαθήματα φιλοξενήθηκαν κάθε Κυριακή από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών στην αίθουσα του Μουσείου Τεχνολογίας του Εργαστηρίου Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας. Τα μαθήματα συνεχίστηκαν εντατικά ειδικά μετά την λήξη της σχολικής χρονιάς οπότε και έγιναν καθημερινά και μεγάλωσαν σε διάρκεια με τις τελευταίες μέρες πριν τον διαγωνισμό να γίνονται κυριολεκτικά ολοήμερα.

Τα παιδιά της ομάδας αλλά και ο προπονητής τους έχουν ήδη αποδείξει την αγάπη τους για τις επιστήμες και την εκπαίδευση. Και οι τρεις μαθητές πρόσφατα διακρίθηκαν στον Τελικό του Διαγωνισμού Μαθηματικής λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing» που διοργάνωσε το ΠΕ.ΚΕ.Σ. Δυτικής Ελλάδας καθώς και στον “Μικρό Ευκλείδη” που διοργάνωσε η Μαθηματική Εταιρεία Ελλάδας.

Ο κ. Βοβός ήταν ο πρώτος  προπονητής από την Ελλάδα που αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης κατά τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του 2013 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, η διάκριση επαναλήφθηκε και το 2019 στην Γκιουρ της Ουγγαρίας ενώ έχει με τους μαθητές του κατορθώσει να στείλει πείραμα ακόμα και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις