Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρήτη: Καταγγελία για αδιαφορία από τους υπευθύνους του ξενοδοχείου για τον 22χρονο εγκαυματία

Κρήτη: Καταγγελία για αδιαφορία από τους...

«Δεν έχει γίνει το παραμικρό»

Πλήρη αδιαφορία από τους υπευθύνους του ξενοδοχείου στα Μάλια Κρήτης στο οποίο εργαζόταν καταγγέλλει ο 22χρονος Βαγγέλης, ο οποίος υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο 22χρονος, ο πόνος επιμένει και παρά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη να αναλάβουν τόσο να τον ασφαλίσουν όσο και να του καλύψουν τη θεραπεία του για τα εγκαύματα, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου επιλέγουν να παραμένουν άφαντοι.

 Οι γιατροί αναφέρουν ότι ο 22χρονος θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 μήνες μέχρι να μπορέσει να είναι ξανά σε θέση να εργαστεί, ενώ ήδη παρακολουθείται από ψυχολόγο.

«Μίλησα με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Πήρε αυτοπροσώπως και με ρώτησε αν έχει γίνει κάποια ενέργεια, κάτι. Του είπα την αλήθεια. Του λέω ‘όχι κ. Γεωργιάδη, δεν έχει γίνει το παραμικρό από τη μεριά της επιχείρησης, το μόνο που με ενημέρωσε ο δικηγόρος μου σήμερα, ότι αύριο πρέπει να είμαστε Ηράκλειο να περάσουμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να καταγγείλει το παιδί το γεγονός’. Μου είπε ότι θα πάρει κάποια τηλέφωνα και θα επιληφθεί άμεσα το θέμα», είπε η μητέρα 22χρονου.

 «Δεν έχουν τηλεφωνήσει στο παιδί μου» καταγγέλλει η μητέρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, δείχνει να έχει αναλάβει προσωπικά την επίλυση του θέματος, με την επιχείρηση ωστόσο να συνεχίζει επιδεικτικά να αδιαφορεί.

«Προφανώς ο άνθρωπος (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης) τα είχε κανονίσει, αλλά από την επιχείρηση δεν είχαμε τίποτα νεότερο και κάποια προσπάθεια να κάνουν κάτι. Του είπα ‘δε μου έχει μπει τίποτα, ούτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα χρήματα τα οποία σας εγγυήθηκαν ότι θα μπουν. Ούτε στο παιδί κάτι, ούτε κάποια τηλέφωνα, κάποια πρόσληψη, τίποτα’. Δεν έχει πάρει κανείς, ούτε ένα… ούτε από ανθρωπιά να μου πουν ‘τι κάνει το παιδί σου;’»

Ο 22χρονος αν και έχουν περάσει 15 ημέρες ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ. Πονάει αφόρητα, αλλά εκείνο που συνεχίζει να μην το χωράει το μυαλό του είναι το πώς μπόρεσαν οι προϊστάμενοί του, ενώ τον έβλεπαν να υποφέρει, να τον βάλουν στο ψυγείο με τα κρέατα περιμένοντας τον γιατρό του ξενοδοχείου, αντί να τον μεταφέρουν αμέσως στο νοσοκομείο.

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο με έβαλαν στο ψυγείο εκεί πέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω κι εγώ ο ίδιος. Σ’ έναν χώρο με πάρα πολλά μικρόβια και μάλιστα πολύ επικίνδυνα. Πολύ επικίνδυνες αρρώστιες. Παρόλο, ο συγκεκριμένος όροφος που με έβαλαν είχε και κρύα κουζίνα και ήταν πιο καθαρή κατά την γνώμη μου», λέει ο ίδιος.

Πώς έγιναν τα εγκαύματα
Περιγράφοντας το περιστατικό, σημειώνει: «Ήμουν στην κουζίνα γιατί βγάζαμε μπουφέ και μου δόθηκε εντολή να μεταφέρω μια κατσαρόλα με καυτό τηγανόλαδο. Όταν ξεκίνησα, λάδι τινάχτηκε στο χέρι μου και ένιωσα τη θερμοκρασία, άρχισε να με καίει. Μετά το άφησα στο πάτωμα στην κουζίνα και με το που ήρθε σε επαφή η κατσαρόλα με το πάτωμα τινάχτηκε μεγάλη ποσότητα καυτού λαδιού στο πρόσωπο και τα χέρια μου και ένιωσα αφόρητους πόνους».

«Βγαίνω έξω μετά τη δύση του ηλίου»
Ο ίδιος είπε ότι περίμενε περισσότερο από μία ώρα στο ψυγείο των κρεάτων μέχρι να έρθει ιδιώτης γιατρός της επιχείρησης προκειμένου να τον εξετάσει, ο οποίος ωστόσο δεν είχε μαζί του τα κατάλληλα εργαλεία.

Ο 22χρονος τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί την καθημερινότητά του η οποία είναι εξαιρετικά επίπονη, ενώ ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή για την επούλωση των εγκαυμάτων στο πρόσωπο και τα χέρια.

«Με το που ένα έγκαυμα έρθει σε επαφή με τον ήλιο, πονάω πάρα πολύ. Προτιμότερο είναι να βγαίνω μετά τη δύση του ήλιου κι αυτό με γάζες. Και πραγματικά ευχαριστώ τον Θεό που δεν έγινε κάτι χειρότερο. Πραγματικά η αλήθεια, όταν το βίωσα ήταν πολύ φρικτό. Θα πρέπει να βάζω ειδικές αναπλαστικές κρέμες, οι οποίες θα με προστατεύουν στην περιοχή των εγκαυμάτων και μετά θα πρέπει να βάζω έξτρα αναπλαστικές, κρέμες ειδικές κι απ’ την άλλη πρέπει να βάζω αντιηλιακά υψηλού δείκτη».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις