Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν για τον εκλιπόντα Άλαν Άρκιν: Ήταν από τους πιο ευγενικούς, γενναιόδωρους & αστείους ηθοποιούς που έχω συνεργαστεί

Η Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν για τον εκλιπόντα Ά...

Είχαν παίξει στην Οσκαρική ταινία "Little Miss Sunshine" όπου ο Άρκιν έκανε τον παππού της

H Aμερικανίδα ηθοποιός Abigail Breslin στα 27 της χρόνια, μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον κινηματογραφικό παππού της, στην Οσκαρική ταινία «Little Miss Sunshine» του 2006, Alan Arkin, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιουνίου 2023 στα 89 του χρόνια σκορπίζοντας θλίψη στους σινεφίλ.

Η Breslin που ήταν πιτσιρίκα όταν έπαιξε στην ταινία «Little Miss Sunshine», είχε μία εξαιρετική συνεργασία με τον Alan Arkin. Στο επίκεντρο της μαύρης αυτής κωμωδίας που είχε πρωτοπροβληθεί και ξεχωρίσει στο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς, ήταν μία δυσλειτουργική οικογένεια που ξεκινά ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, με την Μπρέσλιν να ενσαρκώνει την μικρούλα Olive που πηγαίνει σε ένα διαγωνισμό ομορφιάς για πιτσιρίκια.

Όπως θυμίζει ανάρτηση του entertainment weekly, τόσο ο Arkin όσο και η Breslin έλαβαν υποψηφιότητες για Όσκαρ β’ ρόλου, με τον εκλιπόντα Arkin να κερδίζει το βραβείο Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για το ρόλο του αθυρόστομου Edwin Hoover.

«Ο Alan Arkin ήταν από τους πιο ευγενικούς, γενναιόδωρους και πιο αστείους ηθοποιούς που έχω συνεργαστεί», ανέφερε η Breslin σε δήλωση της στο περιοδικό PEOPLE. «Μπορεί να μην συνδεθήκαμε στην ζωή μας εκτός πλατό αλλά πάντα θα τον θυμάμαι ως τον αγαπημένο Παππού μου στην καρδιά μου. Στέλνω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια μου στη σύζυγο του, Suzanne και στην οικογένεια του», ανέφερε η Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν, η οποία έχει παίξει σε ταινίες όπως «Η αδελφή μου κι εγώ» με την Κάμερον Ντίαζ, «The Call» με την Χάλε Μπέρι, «Zombieland: Διπλή Βολή», «Ζήτημα Χρόνου» με τον Ματ Ντέιμον, κ.α.

Να θυμίσουμε πως ο Άλαν Άρκιν πριν την κατάκτηση του Όσκαρ για το «Little Miss Sunshine» που του χάρισε μία νέα καριέρα, είχε ξαναπροταθεί παλιότερα για Όσκαρ ενώ είχε τιμηθεί και με Tony Award για καλύτερη ανδρική ερμηνεία το 1963 για το «Enter Laughing».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight