Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 17χρονου Ναέλ

Γαλλία: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 17...

Ο Μακρόν ανέβαλε την επίσκεψή του στη Γερμανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κηδεία του 17χρονου Ναέλ που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στη Γαλλία, με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί στο τζαμί Ibn Badis στην γαλλική πόλη Ναντέρ.

Σύμφωνα με τη Le Monde, η αίθουσα όπου πραγματοποιείται η κηδεία έχει κλείσει, καθώς δεν χωράει να μπει άλλος κόσμος ενώ άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν περικυκλώσει το Τζαμί. Τουλάχιστον 200 άτομα προσεύχονται αυτή τη στιγμή στο δρόμο έξω από το τζαμί ενώ οι δημοτικές αρχές έχουν τοποθετήσει κίτρινες κορδέλες γύρω από το σημείο, για να ελέγχουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι δυνάμεις της Αστυνομίας υπό τον φόβο νέων διαδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι χτες, Παρασκευή (30/6), οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν για τέταρτη μέρα σε μεγάλες γαλλικές πόλεις, όπως στο Παρίσι, τη Λυών και τη Μασσαλία, με κεντρικό σύνθημα το "Tout le monde déteste la police" ("Όλοι μισούν την αστυνομία").

 

Ο Μακρόν αναβάλλει την επίσκεψή του στη Γερμανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν, που κατά τα άλλα φαίνεται να μην έχει καταλάβει το πρόβλημα της γαλλικής κοινωνίας και αναζητά την αιτία του νέου κύματος συγκρούσεων και διαδηλώσεων στα... video games, ανακοίνωσε σήμερα πως αναβάλλει την επίσκεψή του στη Γερμανία, που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής (2/7).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας,

"Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στη χώρα του. Ο πρόεδρος Μακρόν ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Γερμανία".

"Η Αστυνομία είναι ρατσιστική και σκοτώνει παιδιά" γράφει το πλακάτ μίας διαδηλώτριας στο Παρίσι  AP

 

Ο αστυνομικός είπε "πυροβολήστε τον"
Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος Ναέλ έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, όταν ένας από τους αστυνομικούς τον σημάδεψε και τον πυροβόλησε.

Ο τρίτος επιβάτης του ΙΧ στο οποίο επέβαινε ο Ναέλ υποστήριξε ότι ο ένας αστυνομικός προέτρεψε τον άλλον να πυροβολήσει τον 17χρονο.

 Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέφερε: «Ο πρώτος αστυνομικός ζήτησε από τον Ναέλ να κατεβάσει το παράθυρο. Του είπε “σβήσε τη μηχανή, αλλιώς θα σε πυροβολήσω”. Και του έδωσε μία γροθιά. Και τότε έφτασε και ο δεύτερος αστυνομικός και στάθηκε μπροστά στο παρμπρίζ στο ύψος του Ναέλ. Από εκεί, ο πρώτος αστυνομικός που βρίσκεται στο επίπεδο του παραθύρου το βάζει ένα όπλο στον κρόταφο και λέει “μην κουνηθείς, αλλιώς θα σου ρίξω μια σφαίρα στο κεφάλι”.

Ο δεύτερος αστυνομικός λέει “πυροβολήστε τον”. Ο πρώτος αστυνομικός του ξαναέδωσε μία γροθιά. Τότε ο Ναέλ έβαλε μπρος την μηχανή και τότε ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν μπροστά στο όχημα πυροβόλησε. Ξαφνικά το πόδι πάτησε το γκάζι. Τον είδα να ψυχορραγεί και να τρέμει, πέσαμε πάνω σε μία μπάρα».

Αναφορικά με τον συνοδηγό που και αυτός είναι 17 ετών, δεν έχει παρουσιαστεί στην δικαιοσύνη, κι ο ίδιος λέει ότι θα το πράξει από τη Δευτέρα. Μίλησε στο BFM και στην εφημερίδα Le Parisien αλλά όχι στην αστυνομία και ανέφερε ότι θα παραυρεθεί στην κηδεία του θύματος.

Σημειώνεται πως ο 38χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο έχει οδηγηθεί στη φυλακή.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις Τώρα

Super League 2: Έφοδος σε παράγοντες από Interpol για παράνομο στοιχηματισμό

Σάλος με τουρίστρια στη Ρόδο: Αντιλήφθηκε ότι τη βιντεοσκοπούσαν ενώ έκανε σεξ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις