Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Δεσμευτήκατε προσωπικά κ Πρωθυπουργέ"

"Δεσμευτήκατε προσωπικά κ Πρωθυπουργέ"

Υπόμνημα Μ. Μπεκίρη στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα

Παρών στην σύσκεψη για τα προβλήματα της Αχαΐας που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα,  παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου ήταν ο Βουλευτής Αχαΐας πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης
Ο Αχαιός πολιτικός κατά την διάρκεια της συνάντησης, έκανε  τις εξής παρατηρήσεις: 1. Χρειάζεται άμεσα ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που θα καταπολέμηση την ανεργία. 2.Απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό του ζήτησε την προσωπική του δέσμευση για την υλοποίηση των έργων που έχουν βαλτώσει και 3. Ζήτησε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να ορίσει μέλος της Κυβέρνηση ο οποίος αφού εξετάσει τα αιτήματα του Νομού, να έλθει πίσω στην Αχαΐα σε χρονικό διάστημα  ενός μήνα και να δώσει χρονοδιαγράμματα  επίλυσης των ζητημάτων.
Επίσης  ο κ Μπεκίρης παρέδωσε υπόμνημα στο κ. Παπανδρέου στην οποία επισημαίνονται τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής.
Το πλήρες κείμενο του υπομνήματος έχει ως εξής:
«Η επίσκεψη σας στην Αχαΐα  είναι ασφαλώς ένα ιδιαίτερο  γεγονός για όλους εμάς  τους  συμπατριώτες σας, οι οποίοι, προσβλέπουν σε σας και για την επίλυση των προβλημάτων τους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων η  προτιμήσεων. Αυτό σημαίνει  ότι, από έναν Αχαιό πρωθυπουργό, περιμένουμε άμεσες λύσεις, ταχύτητα υλοποίησης αποφάσεων και αποδοτική συνεργασία της κεντρικής εξουσίας με τους τοπικούς φορείς.
Δυστυχώς  όμως εδώ και 20 μήνες, αντί τα προβλήματα να λύνονται και τα έργα να υλοποιούνται, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι υποσχέσεις των μελών της Κυβέρνησης σας παραμένουν ανεκπλήρωτες. Θέλω να πιστεύω ότι με την προσωπική σας ενασχόληση με τα ζητήματα του Νομού, κάποια από τα βαλτωμένα ζητήματα ίσως δρομολογηθούν.
Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβανόμαστε πλήρως την δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα και ο λαός μας,  γι’ αυτό ζητούμε  την υλοποίηση έργων και την λύση προβλημάτων που ήδη έχουν δρομολογηθεί
Ενδεικτικά σας αναφέρω ορισμένα  από αυτά που απασχολούν το  Νομό μας :
Είχατε δεσμευτεί  ότι θα συναντούσατε  τους φορείς του τόπου μας για την επίλυση των προβλημάτων και αυτό δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.
Αποκλείσατε  την Αχαΐα από τα ευεργετήματα που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος.
Δεν έχετε  καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης του νομού για την αντιμετώπισης της ανεργίας
Είχατε δεσμευτεί δια των αρμοδίων  Υπουργών   να επισκεφθούν την Αχαΐα για να παραδώσουν  χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων υποδομής  που σημειωτέον είχαν σχεδιαστεί ,δημοπρατηθεί αλλά και σχεδόν ολοκληρωθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. και ακόμα κανείς δεν έχει εμφανισθεί.
Η ολοκλήρωση του λιμανιού του Αιγίου βρίσκεται ακόμα στον αέρα και στα «θα», καθώς επίσης δεν έχει προγραμματιστεί  η σύνδεση του λιμανιού  με την  ΠΑΘΕ.
Εγκαταλείφθηκε η υλοποίηση της τρίτης και σημαντικότερης φάσης του λιμανιού της Πάτρας και της σύνδεσής του με την περιμετρική και αντί της τήρησης του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αντικρίζουμε με λύπη και οργή άστοχους πειραματισμούς λειτουργίας του, με ανύπαρκτη κυκλοφοριακή σύνδεση και ανύπαρκτα μέτρα φύλαξης και ασφάλειας.
Ο χώρος της υγείας στην Αχαΐα έχει ξεπεράσει τα όρια της τραγικής κατάστασης. Μετά τις σημαντικές καθυστερήσεις για την επαναλειτουργία του «Άγιου Ανδρέα» , επιβαρύνθηκε σε όλους τους τομείς το νοσοκομείο του Ρίου, υπολειτουργεί το νοσοκομείο του Αιγίου, ενώ τα Κέντρα Υγείας είναι το ένα χειρότερο από το άλλο. Και ενώ το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πολίτες δικαιολογημένα αισθάνονται και ζουν την εγκατάλειψη από την πολιτεία. Και σαν να μην έφτανε αυτό επιχειρείτε τον Καλλικράτη στην Υγεία, δίχως κανένα κριτήριο εξοικονόμησης δαπανών και χωρίς καμία ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου προσωπικού .
Η κυβέρνηση σας δια του αρμοδίου συμπολίτη μας Υπουργού  αντί να αναβαθμίζει το Καραμανδάνειο νοσοκομείο παίδων με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό,  με εσκεμμένες διαρροές προαναγγέλλει την  ενδεχόμενη κατάργηση του.
Προγραμματίζεται επίσης και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων σε Κέντρο Υγείας.
Εγκαταλείφθηκε τελείως η ανέγερση Δικαστικού και Αστυνομικού Μεγάρου στη Πάτρα.
Στο τομέα του πολιτισμού –Αθλητισμού δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την συντήρηση, αναστήλωση και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων της περιοχής όπως,   το Κάστρο του Ρίου, το  Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Πάτρας, το  Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Θέατρο της Αιγείρας, το  Θέατρο της Κλειτορίας, το  Θέατρο της Μαμουσιάς,  το Θέατρο του Λεοντίου, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο στη Βούντενη, το Τείχος Δυμαίων κ.α. Επιπλέον δεν έχετε κάνει καμία ενεργεία για την αξιοποίηση του σπιτιού που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς. Η πρόσφατη δε  επίσκεψη του αρμοδίου υπουργού χαρακτηρίστηκε από τους Αχαιούς ως μια εθιμοτυπική επίσκεψη δίχως ουσία .
Το κολυμβητήριο της Αγυιάς οι  γύρω αθλητικοί χώροι και οι λοιπές αθλητικέ ς εγκαταστάσεις παραμένουν αναξιοποίητες και ανεκμετάλλευτες. Έτσι η εικόνα της εισόδου της πόλης των Πατρών είναι εντελώς αποκρουστική και οι χώροι ανεκμετάλλευτοι από την νεολαία και γενικά από τους πολίτες της Πάτρας .Επιπλέον  το Παμπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους με το Δήμο Πατρέων να αδυνατεί να τις συντηρήσει με ορατό πλέον τον κίνδυνο της εγκατάλειψης .
Οι Υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου αρνούνται την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα και μεθοδεύουν να μην φτάσει καν το τρένο με τη νέα του μορφή όπως είχε προγραμματιστεί. Μετά τις αρνητικές αυτές εξελίξεις ακυρώνεται και η προγραμματισμένη  σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής με τη ΒΙΠΕ , απομονώνοντας έτσι το μοναδικό αναπτυξιακό κύτταρο της Αχαΐας από τον βασικό μεταφορικό τομέα.
Μειώσατε τα κονδύλια που θα μπορούσε να λάβει ο τόπος μας πάνω από 30% .
Εγκαταλείψατε τους  πρώην  Καποδιστριακούς   Δήμους  στο έλεος τους πριν την συνένωση τους στους Καλλικρατικούς  χωρίς καμία χρηματοδότηση . Ακυρώσατε δια των αρμοδίων υπηρεσιών  το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» εγκαταλείποντας τα  υπό εκτέλεση έργα και απεντάσσοντας άλλα που είχαν ήδη προγραμματιστεί.
Εγκαταλείψατε με την συμπεριφορά σας  τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τις τοπικές κοινωνίες δίχως να τους παρέχετε  τα στοιχειώδη για ανάπτυξη των υποδομών τους, αυξάνοντας την ανεργία, ενώ εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης σας κλείνουν η μία μετά την άλλη επιχειρήσεις.
Δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί η λύση για παρκινγκ με την παραχώρηση των δυο μηχανοστασίων του ΟΣΕ  που θα συνέβαλλαν στην αποσυμφόρηση και λύση του  κυκλοφοριακού προβλήματος της Πόλης
Το αρμόδιο Υπουργείο δεν προχωρά  το κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα για την Δυτική Αχαΐα που αφορά στην άρδευση της περιοχής με την επέκταση της διώρυγας τους Πηνειού.
Με τα προβλήματα που δημιουργήσατε στη κατασκευή της Ολύμπιας Οδού ακυρώνετε το δίκαιο αίτημα για νοτιότερη χάραξη του νέου αυτοκινητόδρομου στον πρώην Δήμο Βραχνείκων.
Οι Αρμόδιοι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και των Εσωτερικών, με τις δημόσιες δηλώσεις τους δίνουν την εικόνα ασυντόνιστου κράτους και σε συνδυασμό  με την ανικανότητα της Δημοτικής αρχής έχουν οδηγήσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πάτρα σε αδιέξοδο.
Η κυβέρνηση σας  έχει εγκαταλείψει τα σώματα ασφαλείας στην Αχαΐα και δεν προχωράει ούτε στην αύξηση της δύναμης των αστυνομικών στην Αχαΐα και στην αλλαγή του οργανογράμματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ούτε στην αύξηση της δύναμης του πυροσβεστικού σώματος, ούτε του λιμενικού.
Η κριτική σας ως Αντιπολίτευση στο μεταναστευτικό πρόβλημα της Πάτρας έπεσε στο κενό, μιας και όσα προτείνατε δεν τα υλοποιείτε. Η εγκληματικότητα στην Αχαΐα βαίνει συνεχώς αυξανόμενη ενώ η λαθρομετανάστες έχουν επανέλθει δριμύτεροι προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Η ανασφάλεια των πολιτών δεν είναι πλέον αίσθηση αλλά σκληρή πραγματικότητα.
Παρά τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις  για αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας και ειδικότερα περί της  έλευσης του φυσικού αερίου στην Αχαΐα δεν πραγματοποιήθηκε  και επανήλθε η πλήρης αδράνεια στον τομέα αυτό.
Έχει πλήρως εγκαταλειφθεί το εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο  το οποίο συνδέεται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική ζωή της Αιγιάλειας και της Αχαΐας χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο και προφανώς το οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του και ότι αυτή η απαξίωση συνεπάγεται.
Κανένα ενδιαφέρον και καμία μέριμνα για τον βιολογικό καθαρισμό Αιγίου
Πλήρης αδιαφορία για το μεγαλόπνοο σχέδιο που αφορά στο ενιαίο αποχετευτικό δίκτυο της Αιγιάλειας.
Κύριε Πρόεδρε
Όπως θα διαπιστώσετε από την  ανάγνωση του κειμένου, τα περισσότερα  από τα παραπάνω είναι υλοποιήσιμα αρκεί να υπάρχει βούληση και ενδιαφέρον από την Κυβέρνηση σας.»

Παρών στην σύσκεψη για τα προβλήματα της Αχαΐας που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου ήταν ο Βουλευτής Αχαΐας πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης

Ο Αχαιός πολιτικός κατά την διάρκεια της συνάντησης, έκανε τις εξής παρατηρήσεις:

1. Χρειάζεται άμεσα ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που θα καταπολέμηση την ανεργία.

2.Απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό του ζήτησε την προσωπική του δέσμευση για την υλοποίηση των έργων που έχουν βαλτώσει και

3. Ζήτησε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να ορίσει μέλος της Κυβέρνηση ο οποίος αφού εξετάσει τα αιτήματα του Νομού, να έλθει πίσω στην Αχαΐα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα και να δώσει χρονοδιαγράμματα  επίλυσης των ζητημάτων.

Επίσης ο κ Μπεκίρης παρέδωσε υπόμνημα στο κ. Παπανδρέου στην οποία επισημαίνονται τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής.

Το πλήρες κείμενο του υπομνήματος έχει ως εξής:

«Η επίσκεψη σας στην Αχαΐα είναι ασφαλώς ένα ιδιαίτερο γεγονός για όλους εμάς  τους συμπατριώτες σας, οι οποίοι, προσβλέπουν σε σας και για την επίλυση των προβλημάτων τους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων η  προτιμήσεων. Αυτό σημαίνει  ότι, από έναν Αχαιό πρωθυπουργό, περιμένουμε άμεσες λύσεις, ταχύτητα υλοποίησης αποφάσεων και αποδοτική συνεργασία της κεντρικής εξουσίας με τους τοπικούς φορείς.

Δυστυχώς όμως εδώ και 20 μήνες, αντί τα προβλήματα να λύνονται και τα έργα να υλοποιούνται, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι υποσχέσεις των μελών της Κυβέρνησης σας παραμένουν ανεκπλήρωτες. Θέλω να πιστεύω ότι με την προσωπική σας ενασχόληση με τα ζητήματα του Νομού, κάποια από τα βαλτωμένα ζητήματα ίσως δρομολογηθούν.

Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβανόμαστε πλήρως την δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα και ο λαός μας, γι’ αυτό ζητούμε την υλοποίηση έργων και την λύση προβλημάτων που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ορισμένα  από αυτά που απασχολούν το Νομό μας :

Είχατε δεσμευτεί ότι θα συναντούσατε τους φορείς του τόπου μας για την επίλυση των προβλημάτων και αυτό δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.

Αποκλείσατε  την Αχαΐα από τα ευεργετήματα που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος.

Δεν έχετε  καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης του νομού για την αντιμετώπισης της ανεργίας

Είχατε δεσμευτεί δια των αρμοδίων  Υπουργών   να επισκεφθούν την Αχαΐα για να παραδώσουν  χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων υποδομής  που σημειωτέον είχαν σχεδιαστεί ,δημοπρατηθεί αλλά και σχεδόν ολοκληρωθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. και ακόμα κανείς δεν έχει εμφανισθεί.

Η ολοκλήρωση του λιμανιού του Αιγίου βρίσκεται ακόμα στον αέρα και στα «θα», καθώς επίσης δεν έχει προγραμματιστεί  η σύνδεση του λιμανιού  με την  ΠΑΘΕ.

Εγκαταλείφθηκε η υλοποίηση της τρίτης και σημαντικότερης φάσης του λιμανιού της Πάτρας και της σύνδεσής του με την περιμετρική και αντί της τήρησης του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αντικρίζουμε με λύπη και οργή άστοχους πειραματισμούς λειτουργίας του, με ανύπαρκτη κυκλοφοριακή σύνδεση και ανύπαρκτα μέτρα φύλαξης και ασφάλειας.

Ο χώρος της υγείας στην Αχαΐα έχει ξεπεράσει τα όρια της τραγικής κατάστασης. Μετά τις σημαντικές καθυστερήσεις για την επαναλειτουργία του «Άγιου Ανδρέα» , επιβαρύνθηκε σε όλους τους τομείς το νοσοκομείο του Ρίου, υπολειτουργεί το νοσοκομείο του Αιγίου, ενώ τα Κέντρα Υγείας είναι το ένα χειρότερο από το άλλο. Και ενώ το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πολίτες δικαιολογημένα αισθάνονται και ζουν την εγκατάλειψη από την πολιτεία. Και σαν να μην έφτανε αυτό επιχειρείτε τον Καλλικράτη στην Υγεία, δίχως κανένα κριτήριο εξοικονόμησης δαπανών και χωρίς καμία ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου προσωπικού .

Η κυβέρνηση σας δια του αρμοδίου συμπολίτη μας Υπουργού  αντί να αναβαθμίζει το Καραμανδάνειο νοσοκομείο παίδων με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό,  με εσκεμμένες διαρροές προαναγγέλλει την  ενδεχόμενη κατάργηση του.

Προγραμματίζεται επίσης και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων σε Κέντρο Υγείας.

Εγκαταλείφθηκε τελείως η ανέγερση Δικαστικού και Αστυνομικού Μεγάρου στη Πάτρα.

Στο τομέα του πολιτισμού –Αθλητισμού δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την συντήρηση, αναστήλωση και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων της περιοχής όπως,   το Κάστρο του Ρίου, το  Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Πάτρας, το  Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Θέατρο της Αιγείρας, το  Θέατρο της Κλειτορίας, το  Θέατρο της Μαμουσιάς,  το Θέατρο του Λεοντίου, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο στη Βούντενη, το Τείχος Δυμαίων κ.α. Επιπλέον δεν έχετε κάνει καμία ενεργεία για την αξιοποίηση του σπιτιού που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς. Η πρόσφατη δε  επίσκεψη του αρμοδίου υπουργού χαρακτηρίστηκε από τους Αχαιούς ως μια εθιμοτυπική επίσκεψη δίχως ουσία .

Το κολυμβητήριο της Αγυιάς οι  γύρω αθλητικοί χώροι και οι λοιπές αθλητικέ ς εγκαταστάσεις παραμένουν αναξιοποίητες και ανεκμετάλλευτες. Έτσι η εικόνα της εισόδου της πόλης των Πατρών είναι εντελώς αποκρουστική και οι χώροι ανεκμετάλλευτοι από την νεολαία και γενικά από τους πολίτες της Πάτρας .Επιπλέον  το Παμπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους με το Δήμο Πατρέων να αδυνατεί να τις συντηρήσει με ορατό πλέον τον κίνδυνο της εγκατάλειψης .

Οι Υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου αρνούνται την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα και μεθοδεύουν να μην φτάσει καν το τρένο με τη νέα του μορφή όπως είχε προγραμματιστεί. Μετά τις αρνητικές αυτές εξελίξεις ακυρώνεται και η προγραμματισμένη  σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής με τη ΒΙΠΕ , απομονώνοντας έτσι το μοναδικό αναπτυξιακό κύτταρο της Αχαΐας από τον βασικό μεταφορικό τομέα.

Μειώσατε τα κονδύλια που θα μπορούσε να λάβει ο τόπος μας πάνω από 30% .

Εγκαταλείψατε τους  πρώην  Καποδιστριακούς   Δήμους  στο έλεος τους πριν την συνένωση τους στους Καλλικρατικούς  χωρίς καμία χρηματοδότηση . Ακυρώσατε δια των αρμοδίων υπηρεσιών  το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» εγκαταλείποντας τα  υπό εκτέλεση έργα και απεντάσσοντας άλλα που είχαν ήδη προγραμματιστεί.

Εγκαταλείψατε με την συμπεριφορά σας  τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τις τοπικές κοινωνίες δίχως να τους παρέχετε  τα στοιχειώδη για ανάπτυξη των υποδομών τους, αυξάνοντας την ανεργία, ενώ εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης σας κλείνουν η μία μετά την άλλη επιχειρήσεις.

Δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί η λύση για παρκινγκ με την παραχώρηση των δυο μηχανοστασίων του ΟΣΕ  που θα συνέβαλλαν στην αποσυμφόρηση και λύση του  κυκλοφοριακού προβλήματος της Πόλης

Το αρμόδιο Υπουργείο δεν προχωρά  το κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα για την Δυτική Αχαΐα που αφορά στην άρδευση της περιοχής με την επέκταση της διώρυγας τους Πηνειού.

Με τα προβλήματα που δημιουργήσατε στη κατασκευή της Ολύμπιας Οδού ακυρώνετε το δίκαιο αίτημα για νοτιότερη χάραξη του νέου αυτοκινητόδρομου στον πρώην Δήμο Βραχνείκων.

Οι Αρμόδιοι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και των Εσωτερικών, με τις δημόσιες δηλώσεις τους δίνουν την εικόνα ασυντόνιστου κράτους και σε συνδυασμό  με την ανικανότητα της Δημοτικής αρχής έχουν οδηγήσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πάτρα σε αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση σας  έχει εγκαταλείψει τα σώματα ασφαλείας στην Αχαΐα και δεν προχωράει ούτε στην αύξηση της δύναμης των αστυνομικών στην Αχαΐα και στην αλλαγή του οργανογράμματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ούτε στην αύξηση της δύναμης του πυροσβεστικού σώματος, ούτε του λιμενικού.

Η κριτική σας ως Αντιπολίτευση στο μεταναστευτικό πρόβλημα της Πάτρας έπεσε στο κενό, μιας και όσα προτείνατε δεν τα υλοποιείτε. Η εγκληματικότητα στην Αχαΐα βαίνει συνεχώς αυξανόμενη ενώ η λαθρομετανάστες έχουν επανέλθει δριμύτεροι προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Η ανασφάλεια των πολιτών δεν είναι πλέον αίσθηση αλλά σκληρή πραγματικότητα.

Παρά τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις  για αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας και ειδικότερα περί της  έλευσης του φυσικού αερίου στην Αχαΐα δεν πραγματοποιήθηκε  και επανήλθε η πλήρης αδράνεια στον τομέα αυτό.

Έχει πλήρως εγκαταλειφθεί το εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο  το οποίο συνδέεται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική ζωή της Αιγιάλειας και της Αχαΐας χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο και προφανώς το οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του και ότι αυτή η απαξίωση συνεπάγεται.

Κανένα ενδιαφέρον και καμία μέριμνα για τον βιολογικό καθαρισμό Αιγίου

Πλήρης αδιαφορία για το μεγαλόπνοο σχέδιο που αφορά στο ενιαίο αποχετευτικό δίκτυο της Αιγιάλειας.

Κύριε Πρόεδρε

Όπως θα διαπιστώσετε από την ανάγνωση του κειμένου, τα περισσότερα από τα παραπάνω είναι υλοποιήσιμα αρκεί να υπάρχει βούληση και ενδιαφέρον από την Κυβέρνηση σας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις