Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες 2023: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων με βαθμολογία πάνω από 19.000 μόρια

Πανελλήνιες 2023: Αυτοί είναι οι πρώτοι ...

Τα παιδιά της καραντίνας που κατάφεραν να φτάσουν με απόλυτη επιτυχία στον στόχο τους

Διάβασαν, κόπιασαν, ξεπέρασαν ακόμα και την ψυχοφθόρα διαδικασία της καραντίνας τα προηγούμενα χρόνια, και τώρα είναι αριστούχοι μαθητές στις Πανελλήνιες.

Ο λόγος για τα «παιδιά της καραντίνας», μαθητές δηλαδή που στα λυκειακά τους χρόνια ήρθαν αντιμέτωποι με τους εγκλεισμούς και την τηλεκπαίδευση, ωστόσο κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά πάνω από 19.000 μόρια στις Πανελλήνιες.

Ζωή Λουκά
Με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ως πρώτη των πρώτων θεωρείται η Ζωή Λουκά, η οποία συγκέντρωσε 19.826 μόρια στις Πανελλήνιες και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πρώτη των πρώτων. Οι βαθμοί της αγγίζουν το άριστα». «19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική. Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ. Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. «Ένιωσα τεράστια ανακούφιση, μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τον εαυτό μου και γι’ αυτό που κατάφερα. Θέλω να μπω στην ιατρική με ανοιχτό μυαλό ώστε να βρω αυτό που μου ταιριάζει. Θέλω να συμβάλλω ώστε να κάνω τη ζωή κάποιου καλύτερη και να βοηθάω».

Δημήτρης Καραβασίλης 
Ο Δημήτρης Καραβασίλης από την Θεσσαλονίκη και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη συγκέντρωσε 19.710 και είναι πρώτος ανάμεσα στους υποψηφίους από την «συμπρωτεύουσα».

Μιλώντας στο OPEN, είπε πως θέλει να μπει Νομική Θεσσαλονίκης. «Πήγαινα σχολείο, έκανα λίγες απουσίες, διάβαζα το βράδυ ένα δίωρο την ημέρα και από 4-5 ώρες τα Σαββατοκύριακα ενώ έβγαινα και 2-3 φορές την εβδομάδα για να αλλάζω παραστάσεις».

Είπε επίσης ότι «μου άρεσαν τα αρχαία πάρα πολύ» ενώ για τα επόμενα βήματά του είπε ότι «σκέφτομαι για μεταπτυχιακό έξω αλλά σκέφτομαι και να μείνω εδώ».

Άντα Μυλωνά
Στην Ηλεία, πρώτη των πρώτων είναι η Άντα Μυλωνά, που συγκέντρωσε βαθμολογία από τις μεγαλύτερες στη χώρα.

Το χαμόγελο της επιτυχίας, είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της και η Άντα Μυλωνά, μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου, που συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2023, 19.640 μόρια, είναι η υποψήφια με την μεγαλύτερη βαθμολογία στην Ηλεία και πιθανότατα μέσα στην πρώτη τριάδα της Ελλάδας.

Έγραψε 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση. «Ήταν μία δύσκολη χρονιά, διάβαζα πολλές ώρες, αλλά έβρισκα ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Έπαιζα πιάνο, έβγαινα με φίλους και διάβαζα χωρίς υπερβολές» δήλωσε στην ΕΡΤ για την συνταγή της επιτυχίας της και συνέχισε:

«Βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν είχα κενά από προηγούμενες τάξεις και αγαπούσα πάντα τις θετικές επιστήμες, οπότε διάβαζα με ευχαρίστηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια και όλους τους καθηγητές μου, τους καθηγητές του φροντιστηρίου και τους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Πύργου, που με βοήθησαν όχι μόνο στην επιτυχία μου στις Πανελλήνιες, αλλά και στη διάκρισή μου σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής και Χημείας και ιδιαίτερα στης Χημείας, όπου όντας στους 10 πρώτους μαθητές πανελλαδικά, συμμετείχα στην προετοιμασία για την Ολυμπιάδα Χημείας» κατέληξε απόλυτα ικανοποιημένη από την επίδοσή της.

Ιωάννα Σπίγγου
Η Ιωάννα Σπίγγου από την Κέρκυρα έβγαλε 19.600 μόρια. Σύμφωνα με το enimerosi.com , είχε 19,9 στη Φυσική, 20 στη Χημεία, 20 στη Βιολογία και 18,5 στην Έκθεση που μεταφράζονται σε 19.600 μόρια.

Σύμφωνα με τοinfokids.gr, η νεαρή αριστούχος βάζει πλέον πλώρη για την Ιατρική συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Όλα αυτά ωστόσο δεν ήρθαν χωρίς κόπο. «Ήταν μια δύσκολη και κουραστική χρονιά. Το διάβασμα μπορεί να έφτανε και τις 12 ώρες την ημέρα. Τα εμπόδια ήταν πολλά στη διαδρομή, αλλά βοήθησε και η τύχη», είναι τα λόγια της Ιωάννας.

Ελισσάβετ Χατζηπροδρόμου
Η Ελισσάβετ Χατζηπροδρόμου από την Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά, έγραψε 19 στο μάθημα της Έκθεσης, 19,5 στο μάθημα των Αρχαίων και 19,8 στα μαθήματα Λατινικών και της Ιστορίας έχει συγκεντρώσει από 19.420 έως 19.580 μόρια, ανάλογα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων κάθε σχολής του Πεδίου Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Για τον πλήρη υπολογισμό των μορίων που συγκέντρωσε θα πρέπει να περιμένει λίγες μέρες ακόμη, μέχρι την ανακοίνωση -την επόμενη εβδομάδα, και των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων και συγκεκριμένα των Αγγλικών που συνυπολογίζονται για την εισαγωγή στην Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο προσανατολίζεται να έχει ως πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσει, χωρίς να έχει αποκλείσει και το Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

«Κατέληξα στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, γιατί έχει μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων που με ενδιαφέρουν και επιπρόσθετα την κατεύθυνση εξειδίκευσης στη Διπλωματία. Πέρα από αυτό μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες», ανέφερε η Ελισσάβετ Χατζηπροδρόμου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιλογή της σχολής, σημειώνοντας ότι οι γονείς της -ιδιωτικοί υπάλληλοι- την υποστήριξαν στο να μπορέσει να βρει αυτό που ταιριάζει στα όνειρα και τις δεξιότητές της.

Μελίνα Κουσιαρή
Η Μελίνα Κουσιαρή από τον Βόλο συγκέντρωσε 19.560 μόρια, και έχει ως στόχο την Οδοντιατρική Αθηνών.

Όπως αναφέρει πάντα την ενδιέφερε ο τομέας υγείας και η άμεση σχέση που έχει ο οδοντιατρική με τον ασθενή. Η ίδια ήταν σωστά προετοιμασμένη για τις εξετάσεις, είχε πρόγραμμα στο διαβάσμά της, στήριξη από την οικογένεια και ηρεμία. Δηλώνει πολύ χαρούμενη για το τελικό αποτέλεσμα που δικαιώνει τους κόπους της.

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Με επίσης 19.560 μόρια, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, και αυτός από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στην Θεσσαλονίκη, είναι επίσης από τους πρώτους των πρώτων.

Σύμφωνα με το cityportal.gr έγραψε: 17,9 στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, 20 στη Φυσική, 19,9 στη Χημεία και 20 στα Μαθηματικά, σύμφωνα με το cityportal.gr.

Ο αριστούχος μαθητής είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών Νέων 2020 και Χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών Νέων 2019.

Αθανάσιος Στεργιανός
Με 19.480 μόρια ο Αθανάσιος Στεργιανός από το 6ο ΓΕΛ Λαμίας κάνει όνειρα για το μέλλον.

Κατάφερε να γράψει:

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 19.1

Μαθηματικά: 19.7

Φυσική: 18.6

Χημεία: 20

Λευτέρης Χαντζής
19.480 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει και ο Λευτέρης Χαντζής, που επίσης είναι από την Λαμία, και φοιτούσε στο 1ο ΓΕΛ.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο Λευτέρης Χαντζής ήταν 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες).

Έγραψε:

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 17.6

Μαθηματικά: 19.8

Φυσική: 20.0

Χημεία: 20.0

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις