Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού

Πάτρα: Επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφε...

Ανέλαβαν την ευθύνη

Επίθεση στα γραφεία της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του  Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

Για το συμβάν ανέλαβαν την ευθύνη με κείμενο και φωτογραφίες που ανήρτησαν σε γνωστό ιστότοπο.

Αναλυτικά αναφέρουν:

"Τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Ιούνη επιτεθήκαμε στα κεντρικά γραφεία της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος στην οδό Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα. Ο πνιγμός εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων στα ανοιχτά της Πύλου ήταν ένα ακόμα στιγμιότυπο του καθημερινού πολέμου που διεξάγουν η Ευρώπη-φρούριο και το ελληνικό κράτος σε βάρος τους. Ένα ακόμα μαζικό κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα.

Μέσα από την ένταση της καταστολής, την ενίσχυση λιμενικών αστυνομικών σωμάτων όπως η Frontex κ.α. που ευθύνονται για τις επαναπροωθήσεις/pushbacks στο άγνωστο, το ύψωμα τεράστιων θαλάσσιων και χερσαίων φραχτών, (όπως αυτός που επεκτείνεται στον Έβρο αποτελώντας την κορωνίδα του σιδηρόφρακτου ευρωπαϊκού χώρου), τις απελάσεις, τον εγκλωβισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την επικράτεια και τις κατασταλτικές επιχειρήσεις-σκούπα εναντίον τους στο εσωτερικό των πόλεων, ολόκληρος ο ελλαδικός χώρος έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο και μια μεγάλη αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, αποτέλεσμα της ίδιας της εγκληματικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ που ανοιχτά πλέον προβλέπει εκατόμβες νεκρών και μαζικές εξοντώσεις με αντάλλαγμα την υπεράσπιση των συνόρων της.

Είναι η ίδια πολιτική που αφού πρώτα σχεδιάζει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολέμους και λεηλασία της καπιταλιστικής περιφέρειας, έρχεται στη συνέχεια να υψώσει απροσπέλασατα τείχη στις στρατιές των εκτοπισμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τους τόπους τους με στόχο ένα καλύτερο αύριο. Την ώρα που η ιμπεριαλιστική σύγκρουση οξύνεται ύστερα από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο γενίκευσης του σε παγκόσμιο επίπεδο να είναι ήδη ορατό, την ίδια ώρα γενικεύεται και η επίθεση απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προέρχονται από περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, όλοι οι επίδοξοι διαχειριστές της πολιτικής εξουσίας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, εντείνουν την αντιμεταναστευτική ρητορική τους για το ποιος θα αποτελέσει τον αποτελεσματικότερο συνοριοφύλακα, την ώρα που εντείνεται η πολεμική προετοιμασία και συμμετοχή του ελληνικού κράτους στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες του ευρωνατοϊκού άξονα, την ώρα που προοικονομείται η ακόμα μεγαλύτερη ένταση της επίθεσης στην εργατική τάξη και το λαό, μετά τις εκλογές. Η μετατροπή της καπιταλιστικής περιφέρειας σε έναν απέραντο κρανίου τόπο και της Μεσογείου σε ένα τεράστιο ανθρώπινο νεκροταφείο, είναι σήμερα η απαραίτητη προϋπόθεση για την εδραίωση της εξουσίας του δυτικού κρατικοκαπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ και για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και σε αυτό το πλαίσιο το ελληνικό κράτος έχει συγκεκριμένη και διαχρονική θέση, όντας άρρηκτα προσδεμένο στο άρμα του. Είναι το ίδιο κράτος που δεν διστάζει να επιτεθεί στο εσωτερικό στην πλειοψηφία της κοινωνικής βάσης στερώντας ακόμα και τα βασικά είδη καθημερινής διαβίωσης (υγεία, στέγαση, σίτιση) ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ίδιων κεφαλαιοκρατικών παράσιτων που μας διαφεντεύουν.

Για τη θωράκιση των συνόρων, κρίνεται αναγκαία η αναβάθμιση και η δημιουργία ολοένα και νέων κατασταλτικών μηχανισμών. Το λιμενικό σώμα έχει αναλάβει την αποτροπή της εισόδου προσφύγων και μεταναστών στο εσωτερικό του ελληνικού κράτους και της ΕΕ και γι' αυτό καθημερινά ευθύνεται για τις δολοφονίες δεκάδων ανυπεράσπιστων ανθρώπων στο Αιγαίο και στα ανοιχτά της Μεσογείου. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποστεί βασανιστήρια, ξυλοκοπηθεί, εγκλωβιστεί και εν τέλει δολοφονηθεί από την ελληνική ακτοφυλακή, τη Frontex, παραστρατωτικές ομάδες και συνοριοφύλακες. Δεν είναι τίποτα άλλο από αμετανόητοι δολοφόνοι, δήμιοι των εγκληματικών πολιτικών του ελληνικού κράτους και της ΕΕ. Ως τέτοιοι θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

 

Λιμενόμπατσοι- γουρούνια-δολοφόνοι

 

Αλληλεγγύη στα ταξικά μας αδέρφια, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σημαίνει επίθεση στο σύστημα των πολέμων, της φτώχειας, των σιδηρόφραχτων συνόρων και του θανάτου και χτίσιμο μια κοινωνίας διεθνισμού, ισότητας και δικαιοσύνης"

 

αναρχικές - αναρχικοί

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις