Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θα δούμε καντίνες φέτος στην πλαζ; Η εμπλοκή και το ραντεβού

Πάτρα: Θα δούμε καντίνες φέτος στην πλαζ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ο "πονοκέφαλος" με την ΕΤΑΔ

Η παραχώρηση στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., των αιγιαλών που έχουν χαρακτηριστεί ως τουριστικά δημόσια κτήματα, αποτελεί «πονοκέφαλο» και για το  Δήμο Πατρέων.

 «Θύμα» των εμπλοκών που προκύπτουν με την ΕΤΑΔ είναι και οι καντίνες στην Πλαζ οι οποίες ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατόν να τοποθετηθούν και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα μπορεί αυτό να συμβεί προς όφελος των λουομένων, «το θέμα με τις καντίνες, άμεσα, τώρα, χθες έπρεπε να έχει λυθεί» τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας και εξηγεί: «Είχαμε πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, είχαμε προχωρήσει για να τις εκμισθώσουμε με πλειοδοτική δημοπρασία και μάλιστα όχι δυο όπως ήταν πέρυσι, αλλά τρείς. Και προέκυψε εμπλοκή με την ΕΤΑΔΣτην Πλαζ έχουμε κάνει εργασίες, με τα αποδυτήρια, τα σκίαστρα, τους ναυαγοσώστες. Το κόστος των 11 ναυαγοσωστών για όλη την ακτογραμμή του Δήμου ανέρχεται στις 303.000 ευρώ και είναι στη θέση τους από την 1η Ιουνίου.  Στην Πλαζ φέτος υπάρχουν τρείς ναυαγοσώστες. Κατά συνέπεια, το πρώτο και το κυριότερο είναι να επανέλθει στο ελληνικό δημόσιο, η περιουσία που είναι του πατραϊκού λαού. Κυρίαρχο ζήτημα και πολιτικό, είναι να περάσει στην ιδιοκτησία του δημοσίου. Και δεύτερον, είναι ότι η ΕΤΑΔ θα πρέπει να αποδώσει στο Δήμο τα ποσά που έχει ξοδέψει και για τους ναυαγοσώστες και για την ανάπλαση της περιοχής».

Τι σημαίνει αυτό για τους πατρινούς και για την περιοχή της Πλαζ; Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας μιλώντας στο thebest.gr επισημαίνει:  «Αυτά είναι αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, γιατί με τον νόμο 5031/23, άρθρο 71 περιέχονται στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ, οι αιγιαλοί που είναι τουριστικά καταλύματα ως δημόσια κτήματα. Αυτό σημαίνει, ότι το ΤΑΙΠΕΔ που ανήκει η ΕΤΑΔ, μπορεί να το πουλήσει και στην Πλαζ να μην μπορεί κανείς Πατρινός, να πατήσει το πόδι του. Αυτό που ζητάμε είναι ο νόμος αυτός να διαγραφεί και να επανέλθουν οι αιγιαλοί στην ιδιοκτησία του δημοσίου και ο κάθε Δήμος μαζί με την Κτηματική Υπηρεσία να βγάλουν σε δημοπρασία και τις καντίνες για την εκμίσθωσή τους. Κατά συνέπεια, εκτός από τα έγγραφά μας, προς τα αρμόδια υπουργεία, τη Δευτέρα θα έχουμε συνάντηση, ο Δήμαρχος και εγώ ως αρμόδιος αντιδήμαρχος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. Παναγιώτη Μπαλωμένο».

Η καντίνα στις Δάφνες

Μια νέα καντίνα θα τοποθετηθεί φέτος στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Δάφνες. Σύμφωνα με τον κ. Πλέσσα, ήδη έχουν προχωρήσει στη δημοπρασία, γιατί η συγκεκριμένη περιοχή δεν χαρακτηρίζεται ως δημόσιο ακίνητο και κτήμα αιγιαλού και ως τουριστικό κατάλυμα και δεν πέρασε στην ΕΤΑΔ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις