Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αντιμέτωποι με «σκληρούς όρους» και υψηλά ενοίκια οι έμποροι- Ο «έλεγχος» των ιδιοκτητών μέσω ΑΑΔΕ

Πάτρα: Αντιμέτωποι με «σκληρούς όρους» κ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο Γιώργος Βαγενάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος

 

Αφόρητη φαίνεται πώς γίνεται η κατάσταση για τους εμπόρους που μισθώνουν καταστήματα στην Πάτρα.

Πλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων, «τσεκάρουν» την κατάσταση των ενοικιαστών και θέτουν σκληρούς όρους προκειμένου να «εξασφαλιστούν. Παράλληλα οι τιμές στα ενοίκια δεν είναι καθόλου προσιτές για την εποχή που διανύουμε.

Ο έλεγχος, οι όροι και οι εγγυήσεις

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Γιώργος Βαγενάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, «υπάρχει ένα χρονικό διάστημα, πάνω από ένα χρόνο, που έχει αρχίσει να είναι ακόμα πιο δύσκολο να ενοικιάσεις ακίνητο. Έχοντας ένα ΑΦΜ κάποιος που έχει στην ιδιοκτησία του το ακίνητο μπορεί να δει αν υπάρχουν χρέη σε εφορία, τράπεζες κι άλλα. Αν αυτός που θέλει να ενοικιάσει ένα ακίνητο αντιμετωπίζει μία τέτοια κατάσταση, για να εξασφαλιστεί ο ιδιοκτήτης ζητά προκαταβολικά πάρα πολλά ενοίκια. Μπορεί να ζητήσει από έξι ως οκτώ ενοίκια. Όταν σου ζητάνε στο ξεκίνημα, από 6.000 έως 8.000, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ζητούν εγγυητές από άτομα της οικογένειας έτσι ώστε να μη χάσουν τα χρήματα τους. Και αυτό είναι δύσκολο καθώς δε γίνεται εύκολα δεδομένων των συνθηκών να βάλει κάποιος την υπογραφή του ως εγγυητής».

Οι τιμές των ενοικίων

Όπως αναφέρει ο κ. Βαγενάς, «δεν υπάρχουν μειώσεις, αν και θα έπρεπε να υπάρχουν καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αλλάξει τα πάντα. Εκ των πραγμάτων, αν θέλουν και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να υπάρχουμε και να συντηρούμαστε, θα πρέπει να κάνουν πίσω σε κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή αν κάποιος θέλει να νοικιάσει ένα μαγαζί 60-100 τ.μ. εκτός κέντρου χρειάζονται έως 700 ευρώ ενώ σε περιοχές μετά τη Γούναρη οι τιμές ανεβαίνουν και μπορεί για τη Ρήγα Φεραίου να φτάσουμε στις 6.000 ή 7.000 ευρώ το μήνα. Υπάρχει μία προστασία για τους ενοικιαστές αλλά δεν είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί ο ιδιοκτήτης να ζητήσει ανά πάσα στιγμή ό,τι θέλει. Υπάρχει βέβαια το χρονικό περιθώριο, αν δε συμφωνήσεις, να φύγεις. Είναι όμως δύσκολο και αυτό.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαγενάς, «υπάρχει και κάποιος που μπορεί να παίξει το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ των πλευρών. Και πρέπει να ξέρει ένας ιδιοκτήτης ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσει να νοικιάσει ξανά το κατάστημά του. Θα πρέπει να υπάρχει σύνεση και διάλογος.

Θα προκύψουν και πολλά θέματα με την εμπορικότητα της Μαιζώνος. Παλιότερα και μέχρι σήμερα είναι εκεί καταστήματα εμπορικής χρήσης, όταν θα αρχίσει να γίνεται πεζόδρομος και θα διεκδικηθούν καταστήματα για εστίαση τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις