Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Στις 21 Οκτωβρίου ο Μεγάλος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας

Στις 21 Οκτωβρίου ο Μεγάλος Νυχτερινός Η...

Η σύσκεψη για τη συγκρότηση της Οργανωτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής

Με μεγάλη συμμετοχή φορέων της πόλης πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τη συγκρότηση της Οργανωτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2023 «Φάνης Τσιμιγκάτος», που ορίστηκε για το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023.

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο Δήμος Πατρέων, αναφέρει:
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος στην εισήγηση του επισήμανε ότι η επιτυχία του περυσινού Ημιμαραθωνίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη και μας βάζει μπροστά σε πολύ αυξημένες ευθύνες.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων των φορέων, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν υποβάλλει έκθεση αμέσως μετά τον περυσινό Ημιμαραθώνιο με τις παρατηρήσεις τους, που αφορούν στις λεπτομέρειες και αποσκοπούν στη βελτίωση του Αγώνα σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο και στην εξάντληση όλων των περιθωρίων αύξησης των συμμετοχών.
Στη σύσκεψη συμμετείχε για πρώτη φορά και ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου. Ο Πρόεδρός του κ. Δημήτρης Παλούμπης εξέφρασε την ικανοποίηση του, που ο σχεδιασμός του Ημιμαραθωνίου έχει λάβει υπ' όψη του κι ευνοεί τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και δήλωσε ότι οι έμποροι του ιστορικού κέντρου θα στηρίξουν στην πράξη το σπουδαίο αυτό γεγονός.
Οι στόχοι για τον φετινό μεγάλο Ημιμαραθώνιο της πόλης που τέθηκαν στη σύσκεψη, η οποία διήρκεσε πάνω από δυόμισι ώρες, συνοψίζονται :
1. Προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού αθλητών υψηλού επιπέδου και διεύρυνση του διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα.
2. Πιο αποτελεσματική προώθηση του Ημιμαραθωνίου και αύξηση της συμμετοχής των δρομέων υγείας.
3. Αντιμετώπιση των μικρών αδυναμιών που παρατηρήθηκαν στον Ημιμαραθώνιο του 2022
Για όλους αυτούς τους στόχους διατυπώθηκαν και καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και ορίστηκαν θεματικές επιτροπές και υπεύθυνοι, που θα τις υλοποιήσουν.
Ο μεγάλος Ημιμαραθώνιος της Πάτρας θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Πατρέων και τη ΔΕΥΑΠ, όπως και πέρυσι, αλλά και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, που απάντησε ήδη θετικά και θα είναι συνδιοργανώτρια, ενώ αναμένεται και η απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει επίσης προσκληθεί από το Δήμο να είναι κι αυτή συνδιοργανώτρια.
Όπως και πέρυσι συνδιοργανωτές θα είναι επίσης η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, η Παναχαϊκή Γ.Ε., ο ΑΟΠ Κούρος. Συνδιοργανωτής θα είναι εφέτος και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «Φειδιππίδης», ενώ ο Αγώνας θα τελεί πάλι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, θα ενταχθεί στο καλεντάρι του και τα ρεκόρ θα αναγνωριστούν από τον ΣΕΓΑΣ και την παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF).
Ο μεγάλος Ημιμαραθώνιος Πάτρας εφέτος θα τελεί και υπό τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού - & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΜΛΑ-Υ)
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενώ θα διατηρηθεί ο περυσινός κορμός με την προσθήκη εκπροσώπων των νέων φορέων που συμμετέχουν και θα ανακοινωθεί άμεσα, μαζί με τους Πρεσβευτές του Αγώνα.
Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι :
1. Γιώργος Παπανδρεόπουλος Πρόεδρος
2. Τάκης Πετρόπουλος Εκπρόσωπος Τύπου
3. Βασίλης Καρανάσιος μέλος
4. Γιάννης Παυλάκης μέλος
5. Παναγιώτης Μητρούλιας μέλος
Στην Τεχνική Επιτροπή ορίστηκαν:
1. Βαγγέλης Τζελάτης Πρόεδρος
2. Νίκος Μπαλάσης μέλος
3. Κώστας Κούτρας μέλος
4. Βασίλης Βενέρης μέλος
5. Κώστας Χριστόπουλος μέλος
Τεχνικοί Διευθυντές παραμένουν οι Γιώργος Τάνταρος και Γιάννης Δαγκόγλου, ενώ θα είναι δύο οι Τεχνικοί Σύμβουλοι, ο Κώστας Μπούσιας όπως ήταν και πέρυσι και ο πρώην πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων Νίκος Κουβαράς.
Ο εκ των Τεχνικών Διευθυντών Γιάννης Δαγκόγλου στην τοποθέτηση του επισήμανε: «Η περυσινή μεγάλη επιτυχία μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες, αλλά είμαστε έτοιμοι κι αισιόδοξοι ότι θα ανταπεξέλθουμε, γιατί ουσιαστικά δουλεύουμε γι' αυτή την κορυφαία δρομική αθλητική διοργάνωση της Δυτικής Ελλάδας και από τις σημαντικότερες της χώρας, από την επομένη ημέρα του περυσινού Ημιμαραθωνίου. Είναι πολύ σημαντικό ότι η αθλητική κοινότητα του στίβου και το δρομικό κίνημα είναι ενωμένοι και αξιοποιούν όλες τις δυνάμεις της πόλης αξιοκρατικά και δίκαια, χωρίς αποκλεισμούς για το κοινό καλό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports