Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Στρεπτόκοκκος: Τα περιστατικά στην περιοχή και η ανησυχία  

Πάτρα- Στρεπτόκοκκος: Τα περιστατικά στη...

Τι λέει στο thebest.gr η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών

 Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι θάνατοι παιδιών από στρεπτόκοκκο μετά το θάνατο 8χρονου στην Ημαθία με τον ΕΟΔΥ να δίνει σήμερα οδηγίες προς τους γονείς.

Στην Πάτρα αν και τα περιστατικά έχουν αυξηθεί δεν έχει καταγραφεί εκείνη η μορφή στρεπτόκοκκου που μπορεί να επιφέρει ακόμα και θάνατο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών,  Νατάσσα Βαρβαρήγου, «στην περιοχή μας έχουμε πολλά περιστατικά λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο Β της ομάδας Α αλλά είναι περιστατικά που συνήθως βλέπουμε. Μετά την πανδημία βλέπουμε γενικά ότι έχουν αυξηθεί οι λοιμώξεις  Το περίεργο είναι ότι υπάρχει μία μετατόπιση της εποχής που εμφανίζονται αυτές οι στρεπτοκοκκικές επιδημίες. Αυτή την εποχή λοιπόν έχουμε πολλά περιστατικά. Πρόκειται  για έναν ιό που αντιμετωπίζεται εύκολα με αντιβιοτικά. Το κακό που μπορεί να συμβεί είναι να μην πάρει έγκαιρα το παιδί αντιβίωση και να υποχωρήσουν τα συμπτώματα από το λαιμό και να παρουσιάσει επιπλοκές, ρευματικό πυρετό κι άλλα.

Αυτή τη στιγμή ανησυχία υπάρχει για μία μορφή στρεπτοκοκκικής λοίμωξης που οφείλεται σε ένα στέλεχος που προκαλεί σηπτικό σοκ και θάνατο. Είναι μία δύσκολη κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο, κάποιες φορές ακόμα κι αν έχει διαγνωστεί έγκαιρα. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα, το ενδεχόμενο να μην ανταποκριθεί στη θεραπεία ο οργανισμός. Στην περιοχή μας δεν έχουμε δει τέτοια μορφή στρεπτοκοκκικής νόσου».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις