Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα Σμύρνη - Δημήτρης Πανταζής: Συνταγή της επιτυχίας η καλοδουλεμένη και αξιοκρατικά δομημένη ομάδα

Νέα Σμύρνη - Δημήτρης Πανταζής: Συνταγή ...

Τι λέει σε συνέντευξή του

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Πανταζής, θέτει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών επικαλούμενος το όραμα, τις δυνατότητες και την εμπειρία του.

Βγαίνει μπροστά χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και υποτέλειες. Δηλώνει υπέρμαχος της εξωστρεφής απαιτητικής οργανωμένης δουλειάς που θα φέρει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Θεωρεί ότι η συνταγή της επιτυχίας είναι η καλοδουλεμένη και αξιοκρατικά δομημένη ομάδα. Αποκαλύπτει τον τρόπο σκέψης του, ενημερώνει για την αυτοδιοικητική του εμπειρία και την κομβική απόφασή του να διεκδικήσει τον Δήμο.

■ Ποιος είναι ο Δημήτρης Πανταζής για όσους δεν σας γνωρίζουν;

Ζω όλη μου τη ζωή στη Νέα Σμύρνη από το 1981 που γεννήθηκα. Κατάγομαι από την Σμύρνη και η οικογένειά μου κατοικεί στην πόλη μας από την ίδρυση της το 1928. Όπως καταλαβαίνετε οι οικογενειακές μου καταβολές και η όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι που μεγάλωνα ήταν αναπόφευκτο να με επηρεάσουν σε ένα μεγάλο βαθμό στον τρόπο που σκέφτομαι και φέρομαι σήμερα.  Δεν λένε άλλωστε πως όλα ξεκινάνε μέσα από την ίδια σου την οικογένεια; Όταν είσαι μικρό παιδί και βλέπεις τον πατέρα σου να είναι ιδιοκτήτης τοπικής εφημερίδας μεγάλης εμβέλειας εκείνης της εποχής με πολλών δεκαετιών ακαταπαυστης κυκλοφορίας, παράλληλα να ξεκινάει το συγγραφικό του έργο που αργότερα θα τον καθιερώσει ως ιστοριογράφος της Νέας Σμύρνης, και σαν κερασάκι στην τούρτα με όλα αυτά να είναι ενεργός δεκαετίες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, πόσο εύκολο είναι να παρεκκλίνεις άραγε από όλα αυτά;

■ Γιατί να σας εκλέξουν δήμαρχο οι συνδημότες σας, πώς διαφοροποιείστε έναντι των υπολοίπων υποψηφίων;

  Όταν λαμβάνεις συνειδητά την απόφαση να ασχοληθείς με τα κοινά της γενέτειράς σου οφείλεις να παραδεχτείς αρχικά στον ίδιο σου τον εαυτό και έπειτα να το δηλώσεις με θάρρος στους συμπολίτες σου πως ο αυτοσκοπός δεν μπορεί να αποτελεί κίνητρο των ενεργειών σου.

   Η ακατάπαυστη επικοινωνία με τους συνδημότες σου η διαρκής προσπάθεια αναζήτησης εργαλείων επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων τους όπως επίσης και η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα τους προσφέρουν βελτίωση του επιπέδου ζωής τους οφείλουν και πρέπει να είναι η μόνη σου επιδίωξη. Σημείο αφετηρίας σου πρέπει να είναι η αξιοπιστία μέσα από το πραγματικό σου προφίλ και όχι η δημιουργία μιας πλασματικής εικόνας.

   Στην ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση όλοι μαζί μία φωνή για τη Νέα Σμύρνη αρχή μας είναι πως χρειάζεται η πόλη μας κάτι νέο υγιές καθαρό με ήθος και αξίες απαλλαγμένο από απαρχαιωμένες ιδέες και παλαιοκομματικές νοοτροπίες και πως αυτό μπορεί να γίνει εφικτό μόνο μέσα από την ενεργή συμμετοχή του καθημερινού πολίτη σε μία δημοτική κίνηση με σεβασμό σε εκείνον και με ανεξαρτησία από τις επιλογές των πολιτικών κομμάτων και των προηγούμενων δημοτικών παρατάξεων.

■ Πώς χαρακτηρίζετε την απερχόμενη δημοτική αρχή; Που θεωρείτε ότι πέτυχε και που υστέρησε;

  Στόχος μας δεν είναι να μηδενίσουμε το έργο και την προσφορά κανενός που διοικητικά προηγήθηκε όμως θεωρούμε πως ότι μπόρεσε να δώσει κάθε προηγούμενη δημοτική αρχή πολύ απλά το έδωσε. Επίσης θα σας απαντήσω με βάση την κοινή λογική πως δεν μπορεί να αποτελέσει μία λύση ενός προβλήματος η αιτία που το προκάλεσε αρχικά!

   Όμως ζητάτε συγκεκριμένες απαντήσεις η οικονομική κατάσταση του δήμου λοιπόν θεωρούμε ότι είναι το Α και το ω στην τρέχουσα χρονική περίοδο για την πόλη μας. Ένας Δήμος που κάποτε άγγιζε τα 12 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις της eurobank ως χρηματικό υπόλοιπο ενός οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης σήμερα έχει χάσει το μισό και αυτό δυστυχώς είναι μόνο η αρχή της οικονομικής δυσχέρειας που έπεται να ακολουθήσει!!!

   Από λανθασμένες επιλογές των τριών προηγούμενων δημοτικών αρχών, η πρώτη ως σύμπραξη των δύο μεγάλων μονομάχων των τωρινών αυτών εκλογών και οι δύο επόμενες καθαρά από την απερχόμενη διοίκηση άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου όταν αποφάσισαν να διεκδικήσουν δικαστικά την κυριότητα του σχολείου της Εστίας από το ομώνυμο σωματείο. Σήμερα οι δικαστικές απαιτήσεις ξεπερνούν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ ως προς την καταβολή των μη εισπραχθέντων για 12 χρόνια μηνιαίων μισθωμάτων του σχολείου όπου ακόμα και με διακανονισμό που έχει ακουστεί στο δημοτικό συμβούλιο τον μήνα Απρίλιο να κατέβει το ποσό περίπου στα 3,5 εκατομμύρια, αντιλαμβάνεστε ότι ακόμα και στην περίπτωση αυτή όποιος και να είναι ο επόμενος δήμαρχος θα έχει αρκετά περιορισμένες δυνατότητες... Και όχι απλά να ελιχθεί ως προς τις πάγιες υποχρεώσεις λειτουργίας της πόλης, πόσο μάλλον δε όταν πρόκειται για τις οποίες απρόοπτες επιπρόσθετες προκλήσεις που ενδεχομένως να εμφανιστούν...

   Αναμφίβολα λοιπόν η δεινή οικονομική κατάσταση του δήμου επηρεάζει πολύ και την παιδεία καθώς με εξαίρεση αυτό της Εστίας όλα τα υπόλοιπα κτίρια που στεγάζουν βρεφονηπιακούς - νηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ οποιοδήποτε έξοδο λειτουργίας προκύπτει ως προς την λειτουργία του ακινήτου (συντήρηση, ΔΕΚΟ θέρμανση κτλ) σαφώς επηρεάζεται και λειτουργεί με την τακτική του κόψε - ράψε, πρόσθεσε - αφαίρεσε - προσάρμοσε και έχει ο Θεός για τον επόμενο μήνα τι θα κάνουμε σε εγκαταστάσεις όπου τα παιδιά μας από ηλικίες μηνών έως και 18 ετών καθημερινά βρίσκονται εκεί 9 στους 12 μήνες του χρόνου...

   Επιπρόσθετα ενδεχομένως το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητας ενός κατοίκου αλλά και διερχόμενου στη Νέα Σμύρνη είναι η δυσκολία της εύρεσης χώρου στάθμευσης για το αυτοκίνητό του. ΟΥΚ ολίγες αναπλάσεις έχουν προκύψει τις τελευταίες θητείες οι οποίες ως επί το πλείστον μείωσαν δραστικά τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, όπως επίσης ξεφύτρωσαν αρκετές νησίδες που απλά διατηρούν ένα γκαζόν σε σημεία που παλαιότερα έδιναν μία μικρή μεν αλλά χρήσιμη ανάσα στο πρόβλημα αυτό.

■ Τι είναι αυτό που αποκομίσατε από την ενασχόληση σας στα κοινά του δήμου μας και ποιά είναι η αυτοδιοικητική σας εμπειρία;

   Παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια από το 2006 ως πολίτης αρχικά και δημοσιογράφος, έπειτα από το 2010 είτε ως εκλεγμένος είτε ως μη παρευρίσκομαι ανελλιπώς στις συνεδριάσεις αυτές και ενημερώνομαι για το οτιδήποτε συμβαίνει στην πόλη. Παράλληλα παρατηρώ με ιδιαίτερη προσοχή όλους τους αιρετούς που κατά καιρούς έχουν καθίσει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου μας... Αυτό το οποίο θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα είναι η προσωποκεντρική διοίκηση και ο διαχωρισμός πολιτών σε κατηγορίες όπως επίσης και η πολιτική φιλοσοφία που βασίστηκε σε πολλές δημόσιες σχέσεις και ελάχιστο έργο.

   Η ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου προβληματισμού και ανάπτυξης νέων ιδεών και πολιτικής ο οποίος θα αναδείξει νέα στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης για τη Νέα Σμύρνη είναι και ο λόγος που η συμμετοχή απλών καθημερινών πολιτών βρήκε ανταπόκριση στην ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση όλοι μαζί μία φωνή για τη Νέα Σμύρνη ως ένας τρόπος υγιής εκφρασης προβληματισμού και δυσαρέσκειας στην υπάρχουσα τοπική κατάσταση η οποία σαφώς δεν τους εκφράζει.

   Η αυτοδιοικητική μου εμπειρία περιλαμβάνει: Μέλος στην Οικονομική Επιτροπή, αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (πολεοδομικού τύπου - παρεμβάσεων στην πόλη), μέλος διοικητικού συμβουλίου στα νομικά πρόσωπα του δήμου μας Εθνική στέγη (παιδικός σταθμός), Ενιαία Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, αντιπρόεδρος ΚΑΠΗ και παιδικών σταθμών στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης καθώς επίσης και μέλος στην επιτροπή δημοπράτησης κινητών.

■ Θεωρείτε πως υπάρχει εχέγγυο για μία πολιτική επιτυχία;

   Όταν οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα αυτό είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που είτε μεγάλωσαν στη Νέα Σμύρνη από μικρά παιδιά, είτε την επέλεξαν σε μεγαλύτερη ηλικία της ζωής τους ως τόπο διαμονής και δημιουργίας ενώνουν τις δυνάμεις τους έχοντας κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για τον τόπο αυτό και την πλήρη ταυτοποίηση με τις ανάγκες του, παράλληλα παραμερίζοντας χρωματικές αποχρώσεις και πολιτικές ιδεολογίες, συμμεριζόμενοι κοινές ανησυχίες και πλαισιώνοντας μία παράταξη με στόχο να δοθεί ενωμένος ένας αγώνας με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες με κοινή προσπάθεια και στόχο η πόλη μας να ανήκει στους πολίτες της, τότε ναι όταν αυτό το μήνυμα μαθευτεί σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, αυτή να είναι και η συνταγή την οποία ζητάτε... Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το ενδοπαραταξιακό μας σύνθημα είναι “με υπομονή, επιμονή, μεθοδικότητα και ψυχραιμία τα πάντα είναι εφικτά” !!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις