Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός: Ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες σε χωριά της Λοκρίδας

Σεισμός: Ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες ...

Συνεχίζει να κουνιέται η γη στην περιοχή

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι στην Αταλάντη μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις σε Φθιώτιδα και Βοιωτία να είναι σε ετοιμότητα, ενώ υπάρχουν και κάποιες μικροζημιές και ρωγμές σε σπίτια.

Συνεχίζει να κουνιέται η γη στη Λοκρίδα μετά το μεγάλο σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:33’ το μεσημέρι της Πέμπτης με επίκεντρο 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Οι κάτοικοι έντρομοι στα πρώτα λεπτά του σεισμού, αλλά και μετά τους απανωτούς μετασεισμούς, βγήκαν στους δρόμους περιμένοντας ενημέρωση κυρίως για το αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό και αν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης.

Από τα πρώτα λεπτά του μεγάλου σεισμού, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Σίμος Αποστόλου βρέθηκε στους δρόμους, ενώ είχε άμεση επαφή με τους Διοικητές Νομών και ειδικά με τους επικεφαλής σε Φθιώτιδα και Βοιωτία ώστε να βρίσκονται όλοι σε επιφυλακή
Ο κ. Αποστόλου βρέθηκε γρήγορα σε Καλαπόδι, Έξαρχο, Σφάκα στη Φθιώτιδα και στον Προφήτη Ηλία Βοιωτίας, όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Ειδικότερα στο Καλαπόδι και στον Έξαρχο υπάρχουν ζημιές (ρωγμές) σε σπίτια και στις εκκλησίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Καλαπόδι) και Αγίου Γεωργίου (Έξαρχου). Καταγράφονται επίσης ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Προφήτη Ηλία Βοιωτίας αλλά και σε σπίτια στο συγκεκριμένο χωριό.

Δεν επήλθε, προς το παρόν, στη γνώση των πυροσβεστικών υπηρεσιών, περιπτώσεις κατολισθήσεων, τουλάχιστον όχι σε αστικό περιβάλλον ή σε δρόμους.

Παρόλα αυτά βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Αταλάντης, Αμφίκλειας και η Π.Υ. Λιβαδειάς, μαζί με την 7η ΕΜΑΚ, ενώ είναι έτοιμες να συνδράμουν αν χρειαστεί δυνάμεις και από τη Λαμία και την υπόλοιπη Βοιωτία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις