Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις Λυγιές Πατρών τιμήθηκε στις 28 Μαΐου 2023, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις Λυγιές Πατρών τιμήθηκε στις 28 Μαΐο...

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας

Σ’ ένα εντυπωσιακό καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, στις Λυγιές Πατρών, στις 28 Μαΐου 2023, στον λόφο που είναι το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, εορτάσθηκε για μία χρονιά ακόμη από τον Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία τιμάται & εορτάζεται ετησίως σε όλο τον κόσμο την 5η Ιουνίου.

Ο Σύλλογος με τον εορτασμό αυτό αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής ευθύνης του, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στον τοπικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, έγινε η καθιερωμένη ετήσια Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του π. Δημητρίου Παπαγεωργίου, εκπροσώπου του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου και κατά την οποία τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών και των φίλων του Συλλόγου.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας κ. Ιωάννης Δετοράκης, ο οποίος και αναφέρθηκε στους σκοπούς της τέλεσης αυτής της εορτής. Επίσης απηύθυνε εορταστικές ευχές για υγεία και καθαρό περιβάλλον, τονίζοντας την ευθύνη και την υποχρέωση όλων γι’ αυτό.

Ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο, το εκκλησιαστικό συμβούλιο Λυγιών, τους ιεροψάλτες, τον κ. Αϊβαλή Βασίλη, Πρόεδρο του τμήματος Δυτικής Ελλάδος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος & υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων, τον κ. Αγγελόπουλο Γιώργο, Περιφερειακό Σύμβουλο, την κα. Μακρή Δήμητρα, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας, τον κ. Ανδριόπουλο Αλέκο, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του ΚΥΧ, την κα. Πασχαλίδου Σοφία, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας, τους λοιπούς φορείς, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Συλλόγου, τους παρευρισκόμενους καθώς και τις κυρίες του Συλλόγου, που ετοίμασαν τα κεράσματα της εορτής.

Τέλος ο κ. Δετοράκης ευχαρίστησε την ομιλήτρια της καθιερωμένης αυτής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κα. Πράπα Άννα, η οποία με σαφήνεια ανέπτυξε το θέμα "Πως συνδέεται η κλιματική αλλαγή και συγκεκριμένα το φαινόμενο του θερμοκηπίου με την πρόσφατη πανδημία του κορωνοϊού". Η κ. Πράπα είναι και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ο κ. Ιωάννης Δετοράκης.

Ο κ. Ιωάννης Δετοράκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις