Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο σταρ της πίστας Γιάννης Φλωρινιώτης αγαπούσε και την Πάτρα - Είχε έρθει για live εμφάνιση τον Μάρτιο του 2019

Ο σταρ της πίστας Γιάννης Φλωρινιώτης αγ...
Μαρτάτος Tάκης

Αλλά και παλιότερα - Ήταν ένας μοναδικός περφόρμερ και ένας γενναιόδωρος, ευγενικός άνθρωπος με μεγάλο ταλέντο

O Γιάννης Φλωρινιώτης που έφυγε από κοντά μας ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Σωτηρία της Αθήνας στα 76 του χρόνια, ήταν πραγματικά ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης και ένας περφόρμερ που τουλάχιστον στη χώρα μας συνιστούσε μία ολάκερη κατηγορία μόνος του.

Ιδιαίτερα αγαπητός, ευγενικός, ταλαντούχος έλαμψε στα χρόνια του ’70 και του ’80 και τα προγράμματα του συγκέντρωναν όλη την καλή κοσμική κοινωνία. Υπάρχει φωτογραφία των αρχών του ’80 που στο κέντρο όπου εμφανιζόταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης με τα πολύχρωμα, «χολιγουντιανά» κοστούμια του, διασκέδαζαν στο τσακίρ κέφι στην ίδια παρέα η αλησμόνητη εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη μαζί και με την αξέχαστη Τζένη Καρέζη.  

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είχε και πολύ καλή φωνή και ωραία παρουσία και προφανώς λάτρευε το σώου, το πιο «εξαντρίκ» που κακά τα ψέματα ήταν πιο μπροστά από την εποχή του γιατί μη μου πείτε πως σήμερα δεν τα έχουμε δει όλα αυτά και πολύ περισσότερα είτε σε live μουσικά προγράμματα σε πίστες είτε σε συναυλίες, είτε στη Γιουροβίζιον είτε αλλού.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης που ήταν μεγάλη φίρμα και μάλλον διακωμώδησε με έξυπνο τρόπο τον ίδιο του τον εαυτό τραγουδώντας το περίφημο «πειράζει που είσαι μεγάλη φίρμα, πειράζει;», συχνά κατηγορήθηκε από μερίδα των ειδικών αλλά και κάποιους από το κοινό που δεν ήταν του γούστου τους. Τον είχε πάντως παραδεχτεί ο Μάνος Χατζιδάκις και πολλοί ακόμη. Το θέαμα του Γιάννη Φλωρινιώτη με τα μπαλέτα, τις θεαματικές χορογραφίες που έφερναν και στο νου Τομ Τζόουνς, Ραφαέλα Καρά, Αμάντα Λιρ, κ.α. θεωρήθηκε συχνά κιτς, χωρίς ιδιαίτερο γούστο, ωστόσο περνώντας τα χρόνια έγινε cult και πραγματικά ο αέρας και ο επαγγελματισμός των σώου του μαζί με την ποιότητα του σταρ της πίστας που κουβαλούσε και εξέπεμπε ο Φλωρινιώτης τού χάρισαν μία διαχρονικότητα που έφτασε έως τις μέρες μας.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είχε ξεκινήσει ως λαϊκός ερμηνευτής (είχε πει και Μάρκο Βαμβακάρη) ενώ είχε συνεργαστεί και με την Κατερίνα Στανίση ενώ η νεαρή Καίτη Γαρμπή με την αδελφή της Λιάνα είχαν ξεκινήσει χορεύοντας και τραγουδώντας πλάι του. Ανατρέχοντας στο παρελθόν είδαμε πως ο Φλωρινιώτης είχε προσπαθήσει να πάει εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Ήταν το 1980 μία χρονιά που ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος με το εισιτήριο της εκπροσώπησης να παίρνει τότε η Άννα Βίσση με το «Ωτο στοπ» ενώ έξω έμειναν εκτός από τον Γιάννη Φλωρινιώτη, ο Κώστας Χατζής με το «Πάρε ένα κοχύλι απ’ το Αιγαίο» και ο Κώστας Τουρνάς.

Ακόμη και τότε που ο Γιάννης Φλωρινιώτης στα νιάτα του και στην μεγάλη ακμή και ακτινοβολία του (ήταν τότε μόλις 33 χρονών) ορισμένοι είχαν βγει και είχαν πει πως…ευτυχώς που δεν πήγε ο Φλωρινιώτης ενώ εκ των υστέρων θα λέγαμε πως ενδεχομένως αν πήγαινε αυτός να είχαμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από την 13η θέση που είχε λάβει το «Ωτο στοπ».

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης αγαπούσε την επαφή με τον κόσμο και συνέχιζε να κάνει και σε μεγαλύτερη ηλικία live μουσικές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα έχοντας μαζί του κυρίως την κόρη του Αννούλα και τη Γωγώ Γαρυφάλλου (το γνωστό μας από την τηλεόραση, Γωγουλίνι).

Στην Πάτρα προσωπικά τον θυμάμαι να έχει έρθει πριν περίπου δεκαπέντε, δεκαέξι χρόνια και είχε τότε μείνει στο κεντρικό ξενοδοχείο Galaxy στην Αγ. Νικολάου. Η ανάμνηση είναι ενός γλυκού, προσγειωμένου ανθρώπου παρότι ήταν ένας λαμπερός σταρ, και ενός μόνιμα χαμογελαστού ανθρώπου.

Επίσης είδαμε πως ο Γιάννης Φλωρινιώτης μαζί με την Αννούλα Φλωρινιώτη είχαν έρθει και πριν 4 χρόνια, στις 7 Μαρτίου του 2019 στο πλαίσιο του καρναβαλιού για να εμφανιστούν στο πάρτι της χλιδής όπως ονομαζόταν, στο Disco Room στην Αγ. Ανδρέου και Πατρέως.

Όπως έλεγε τότε η σχετική πρόσκληση – ανάρτηση στο facebook, «όλοι εμείς που ζήσαμε το παλιό ΠΑΣΟΚ και όσοι δεν πρόλαβαν να το βιώσουν, αυτές τις ανεμελιές και χλιδάτες νύχτες, ήρθε η ώρα να νιώσουν αυτήν την πράσινη αύρα.

Μαζί μας, ο Γιάννης Φλωρινιώτης με το επιτελείο του, θα ανοίγουν σαμπάνιες και θα τραγουδήσουν μαζί με τον λαό!

Το Disco Room, μαζί με την ερασιτεχνική Παναχαϊκή, σας περιμένουν για άλλη μια βραδιά αξέχαστης διασκέδασης και ατελείωτου χορού!».

Αυτός ήταν λοιπόν ο Γιάννης Φλωρινιώτης, ένας καλλιτέχνης – διασκεδαστής που ήταν και ηθοποιός, που ήταν γενναιόδωρος με τους συνεργάτες του και τα νέα παιδιά, που λάτρευε την υπερβολή, η οποία όμως είχε κάτι ατόφιο και αληθινό. Και μακάρι όπως αρκετοί είπαν, να του είχαν δώσει να πει τραγούδια & άλλοι μεγάλοι συνθέτες ώστε να έχει αφήσει πίσω του περισσότερα διαχρονικά, κλασικά κομμάτια για να αποστομώνει και κάποιους κουλτουριάρηδες που δεν τον συμπαθούσαν.

 

Η σχετική καταχώρηση - διαφήμιση για την...

Η σχετική καταχώρηση - διαφήμιση για την εμφάνιση του στην Πάτρα στο καρναβάλι του 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight