Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Παραλία Ξι, η παραλία στην Κεφαλονιά, από τις 20 πιο παράξενες του κόσμου

Παραλία Ξι, η παραλία στην Κεφαλονιά, απ...

Τέτοιο χρώμα άμμου και συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά της δε θα βρεις αλλού.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας που την κάνουν να ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο είναι οι ατελείωτες και κρυστάλλινες παραλίες της.

Με την άμμο ή το ψιλό βοτσαλάκι και τα πεντακάθαρα νερά που άλλοτε συνοδεύονται από δέντρα που ακουμπούν ως τη θάλασσα και άλλοτε τα σεληνιακά τοπία, οι ελληνικές παραλίες κάνουν τη διαφορά.

Υπάρχει μια η οποία έχει βρεθεί στις 20 πιο παράξενες του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Travel+Leisure.

Αυτή η παραλία βρίσκεται στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά.

Ο λόγος για την παραλία Ξι. Και εικόνες μιλούν από μόνες τους. Τέτοιο χρώμα άμμου και συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά της δε θα βρεις αλλού.

Μια από τις παραλίες της Ελλάδας που σε καθηλώνει όπως ακριβώς συμβαίνει και με την παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο η οποία μοιάζει με σεληνιακό τοπίο αλλά και αρκετές από τις παραλίες του νησιού.

Η παραλία Ξι, λοιπόν, έχει παράξενο όνομα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μόλις την αντικρίσεις από κοντά, θα δεις ένα απόκοσμο τοπίο με κατακόκκινη άμμο της και βράχια από πηλό. Η αντίθεση με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά δημιουργούν ένα σκηνικό – όνειρο.

Η ιδιαίτερη αμμώδης παραλία Ξι εντοπίζεται στην περιοχή της Παλλικής, νότια του Ληξουρίου. Αυτό το ασυνήθιστο κοκκινοκεραμιδί χρώμα της άμμου συνδυάζεται με τον άργιλο που υπάρχει στην παραλία και μπορείς να κάνεις μια δωρεάν φυσική θεραπεία σπα!

Εκτός από το χρώμα της έχει επίσης και ιδιαίτερο όνομα. Γιατί ονομάζεται έτσι; Πήρε το όνομά της από το γράμμα «Ξι» της ελληνικής αλφαβήτου. Κι αυτό λόγω της ομοιότητας του σχήματος του όρμου, πάνω στον οποίο βρίσκεται, με το σχήμα του γράμματος.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life