Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Παρασκευή η απολογία των αστυνομικών που διακινούσαν μετανάστες στον Έβρο

Την Παρασκευή η απολογία των αστυνομικών...

Πρόκειται για τέσσερις Αρχιφύλακες και έναν Ανθυπαστυνόμο, οι οποίοι υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία από το 2000

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν οι πέντε αστυνομικοί, που συνελήφθησαν για διακίνηση μεταναστών στον Έβρο, μετά από προθεσμία που έλαβαν το πρωί της Τρίτης από τον Εισαγγελέα.

 Νωρίτερα την Τρίτη βγήκαν στη δημοσιότητα οι αποκαλυπτικές συνομιλίες που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΛΑΣ που για μήνες είχε γίνει η σκιά των αστυνομικών στον Έβρο που κατηγορούνται ότι έναντι αμοιβής έκαναν τα στραβά μάτια σε Τούρκους διακινητές για να περάσουν στην Ελλάδα παράτυπους μετανάστες.

Είναι χαρακτηριστική η συνομιλία ενός από τους κατηγορούμενους που συνομιλεί με άλλο μέλος του κυκλώματος χρησιμοποιώντας μάλιστα κωδικές ονομασίες, όπως «βαλίτσα» και «παπούτσια», εννοώντας τους παράτυπους μετανάστες και τα χρήματα που θα έπαιρναν.

 Χαρακτηριστικά στη συνομιλία αναφέρεται «Μη χάσουμε τη «βαλίτσα», τα «παπούτσια» και τη βαλίτσα. Πάλι πινέζα; Του είπα να βγει στο δρόμο, ας την αφήσει εκεί και θα περάσω να την πάρω εγώ τώρα. Να βγει λίγο στο δρόμο, εκεί πέρα σας την αφήσει και ας φύγει. Ας το αφήσει στην άκρη λίγο, ας φύγει μέσα να κρυφτεί να πάει πίσω στα άτομα».

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 20.000 ευρώ, 850 λίρες Τουρκίας, 2.000 δολάρια, αλλά και χαρτονομίσματα Ασίας, εντόπισαν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. στην έφοδο που έκαναν στα σπίτια των πέντε αστυνομικών που συνελήφθησαν στη βόρεια Ελλάδα.

 Ήδη έχει προκύψει ότι τέσσερις Τούρκοι διακινητές είχαν συχνά συνομιλίες με τους Έλληνες Αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους φρόντιζαν να κάνουν περιπολίες με την ίδια σύνθεση και φέρονται να ειδοποιούσαν ποια σημεία ήταν ακάλυπτα ώστε να τα προτιμούν οι Τούρκοι διακινητές.

Πρόκειται για τέσσερις Αρχιφύλακες και έναν Ανθυπαστυνόμο, οι οποίοι υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία από το 2000, και όλοι τους αποτελούν οργανική δύναμη του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις