Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Γεμάτο από εκδηλώσεις το Πολύεδρο τις επόμενες μέρες

Πάτρα: Γεμάτο από εκδηλώσεις το Πολύεδρο...

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση άγνωστου νεανικού βιβλίου του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, θεατρικό αναλόγιο, συναυλία με την Ιόνια Ορχήστρα, κ.α.

Πλούσιο είναι το πολιτιστικό πρόγραμμα της τρέχουσας εβδομάδας στο Πολύεδρο της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα.

Από την Πέμπτη 25/5 άρχισε η ατομική έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Small Worlds» του Ηλία Παπανικολάου. Μία εγκατάσταση από μικρά πινακάκια σε μέγεθος βιβλίου αναπτύσσονται στο χώρο και  δημιουργούν έναν αστερισμό από αφηγήσεις.

Την ερχόμενη Τρίτη 30 /5 στις 20.30 θα γίνει στο Πολύεδρο εκδήλωση με τίτλο «Νέες κατευθύνσεις στην ιστοριογραφία: οι συνδέσεις κοινωνικής και νέας πολιτισμικής Ιστορίας» σε συνεργασία με  το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ομιλητές θα είναι οι: Γιώργος Κόκκινος (καθηγητής Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου), Ουρανία Γεωργοπούλου (βιολόγος, διευθύντρια ερευνών στο Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας  Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ), Παντελής Κυπριανός (καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών) και Έλλη Λεμονίδου (αν. καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπιστήμιου Πατρών).

Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση των βιβλίων του Γιώργου Κόκκινου «Άξια» και «ανάξια» ζωή Ευγονική, εκφυλισμός, βιοπολιτική: ο γιατρός στο ρόλο του κοινωνικού θεραπευτή και του εθνικού αναμορφωτή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτή και Ο Μακρυγιαννισμός. Τραγούδια για τον Μακρυγιάννη, εκδόσεις Τήνελλα.

Την Τετάρτη 31/5 στις 20.30 θα γίνει παρουσίαση άγνωστου νεανικού βιβλίου του Κωνσταντίνου Θεοτόκη (1872-1923) με τίτλο «Αντιφεγγίδες», που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σύλλογος προς διάδοσιν ωφελίμων βιβλίων, με εισαγωγή, επιμέλεια κειμένου, σχόλια και γλωσσάρι της Άννας Κατσιγιάννη.

Θα μιλήσουν οι: Θεοδόσης Πυλαρινός (Ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου),  Σταμάτης Φιλιππίδης (Ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης), Άννα – Μαρίνα Κατσιγιάννη(Αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας). Την συζήτηση θα συντονίσει ο Γιάννης Παπαθεοδώρου (Αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών).

Την Πέμπτη 1/6 στις 18.00 «Με βελόνα και κλωστή» πλέκουμε, κεντάμε, ράβουμε, μπαλώνουμε  και δημιουργούμε, συζητώντας με την πιο εμπνευσμένη και δημιουργική παρέα.

Την Παρασκευή 2/6/2023 στις 20.30 Θεατρικό αναλόγιο 

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου με τη Σοφία Μάνεση.

Το Σάββατο 3/6 στις  10:30 π.μ Εκπαιδευτική δημιουργική δράση για παιδιά & στη 1 το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα γίνει παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ξάνθου Μαϊντά με τίτλο «Αφανών Γυναικών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ.               

Τέλος το Σάββατο 3/6  στις 20.30 θα λάβει χώρα συναυλία με την Ιόνια Ορχήστρα. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture