Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός - Κίνα: Εφιαλτικές προβλέψεις για 65 εκατ. κρούσματα την εβδομάδα

Κορωνοϊός - Κίνα: Εφιαλτικές προβλέψεις ...

Με νέο κύμα του κορονοϊου ανιμέτωπη η Κίνα

Με ένα νέο κύμα του κορονοίου βρίσκεται αντιμέτωπη η Κίνα, εξαιτίας της παραλλαγή της όμικρον XBB.

 Σύμφωνα με μια εφιαλτική εκτίμηση, μέχρι την κορύφωση του κύματος στα τέλη Ιουνίου, η χώρα μπορεί να φτάσει τις 65 εκατομμύρια λοιμώξεις την εβδομάδα.  

 Η έξαρση έρχεται περίπου έξι μήνες αφότου η Κίνα προχώρησε στην άρση των αυστηρών μέτρων που είχε επιβάλει για την καταπολέμηση του κορονοϊού. 

«Οι άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικά για αυτό το κύμα», δήλωσε ο Κι Ζανγκ, 30 ετών, ο οποίος εργάζεται σε μια χρηματοπιστωτική εταιρεία στη βόρεια πόλη Τιαντζίν. «Την προηγούμενη φορά, όλοι ήταν τρομοκρατημένοι, αλλά τώρα δεν το θεωρούν κάτι σπουδαίο», δήλωσε στο NBC News την Πέμπτη.

 Τα στοιχεία του νέου κύματος αποκαλύφθηκαν από τον ειδικό σε αναπνευστικές ασθένειες Ζονγκ Νανσάν σε ιατρικό συνέδριο αυτή την εβδομάδα στη νότια πόλη Γκουανγκζού. Σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, είπε στο ακροατήριο ότι το κύμα που ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου ήταν «αναμενόμενο» και ότι η προσομοίωσή του έδειξε ότι η Κίνα θα μπορούσε να πλησιάζει τα 40 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, είπε, ο εβδομαδιαίος αριθμός των κρουσμάτων θα κορυφωθεί στα 65 εκατομμύρια.

 Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος όμικρον στην Κίνα νόσησε περίπου το 80% του πληθυσμόυ. Ωστόσο, η ανοσία σήμερα μπορεί να έχει εξασθενήσει. 

 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι θα παρακολουθεί την κατάσταση σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών προτού προβεί σε επικαιροποιήσεις των ταξιδιωτικών οδηγιών.

 «Δεν θέλουμε να δούμε ανθρώπους οπουδήποτε, προφανώς, να υποφέρουν από το Covid-19», δήλωσε εκπρόσωπος του  Ματ Μίλερ  Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με την Κίνα «σε διακρατικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων θεμάτων υγείας και της διατήρησης ανοικτών γραμμών επικοινωνίας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις