Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες 2023- Αχαΐα: Πόσοι μαθητές θα δώσουν εξετάσεις- Πόσα είναι τα εξεταστικά κέντρα

Πανελλήνιες 2023- Αχαΐα: Πόσοι μαθητές θ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι πανελλήνιες θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου

Για την «απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων» εργάζεται η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Αχαΐας, όπως αναφέρει στο thebest.gr η διευθύντριά της, Ευγενία Πιερρή.

Οι πανελλήνιες θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου ενώ στην Αχαΐα θα δώσουν εξετάσεις 3.006 μαθητές.

Όπως αναφέρει η κα Πιερρή, «σήμερα έγινε μία τηλεδιάσκεψη με τα μέλη των λυκειακών επιτροπών και δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες. Ασχοληθήκαμε με κάθε λεπτομέρεια των πανελλαδικών εξετάσεων, συζητήθηκαν τα πάντα.

Έχουμε 34 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και τέσσερα εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ. Υπάρχουν και δύο ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και ένα για τα ΕΠΑΛ. Υπάρχουν τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδιο) για τα οποία δεχόμαστε  μαθητές και από Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία. Στο ειδικό εξεταστικό κέντρο του ΕΠΑΛ υποδεχόμαστε μαθητές από εννέα νομούς, εκτός του νομού Αχαΐας.

Στα ΓΕΛ εξετάζονται 2.414 μαθητές, έχουμε μία αύξηση κατά 450 μαθητές σε σχέση με πέρσι. Στα ΕΠΑΛ έχουμε 592 μαθητές, 40 λιγότερους  Συνολικά στην Αχαΐα θα συμμετέχουν στις πανελλήνιες 3.006 μαθητές.

Είμαστε καθόλα έτοιμοι ως δευτεροβάθμια, δόθηκαν όλες οι οδηγίες ενώ θα γίνει και μία συνάντηση για την ενημέρωση των επιτηρητών. Θα τους σταλεί και έντυπο υλικό. Είμαστε δίπλα στα εξεταστικά κέντρα και σε συνεργασία με το βαθμολογικό κέντρο και όλα βαίνουν ομαλά. Οι πανελλήνιες είναι θεσμός και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να παραμείνει αξιόπιστος και έγκυρος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις