Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκδήλωση με θέμα, «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διακρίσεις μέσα από Αναστοχαστικές Προσεγγίσεις»

Πάτρα: Εκδήλωση με θέμα, «Ανθρώπινα Δικα...

Διοργανώνει η ομάδα "Στέκι" της Κίνησης "Πρόταση" το Σάββατο 27 Μάη 2023 και ώρα 19:30 -21.00 στην οδό Σαρανταπόρου 20 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η ομάδα "Στέκι" της Κίνησης "Πρόταση" για έναν άλλο τρόπο ζωής σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί εκδήλωση το Σάββατο 27 Μάη 2023 και ώρα 19:30 -21.00 με τίτλο: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διακρίσεις μέσα από Αναστοχαστικές Προσεγγίσεις».

Oμιλήτριες/τές είναι οι:

Πίτσου Χαρίκλεια, Phd, μέλος ΕΔΙΠ, TEπΕΚΕ (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας), Παν. Πατρών,

Μαυρόγιαννη Θεώνη, Phd, μέλος ΕΔΙΠ, ΤΕπΕΚΕ, Παν. Πατρών

Αραπάκος Λάμπρος, Κοινωνικός Λειτουργός, cPhd, ΤΕπΕΚΕ, Παν. Πατρών.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιτίας και των χαρακτηριστικών που φέρουν τα άτομα π.χ. λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας, ταυτότητας ή και έκφρασης φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι θεμελιώδους σημασίας σε κάθε δημοκρατική κοινωνία. Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των ατόμων στα ανθρώπινα δικαιώματα δύνανται να συμβάλλει στον περιορισμό των διακρίσεων.

Η παρούσα εκδήλωση αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στοχεύει σε πρώτο επίπεδο να εξετάσει ζητήματα διακρίσεων  εστιάζοντας στην εκπαίδευση υπό την οπτική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε δεύτερο επίπεδο επιδιώκει να αναδείξει πώς οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα συμβάλουν στην εκδήλωση συμπεριφορών που “γεννούν” ή αναπαράγουν διακρίσεις.

Σε τρίτο επίπεδο, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες μέσα από τη “διαπραγμάτευση” σχετικών καθημερινών συμβάντων/περιστατικών θα κληθούν να εντοπίσουν τις όποιες διακρίσεις και να αναστοχαστούν σε αυτές.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑ, Σαρανταπόρου 20, Πάτρα, τηλ.2610451790) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

*H φωτ. είναι από τη σελίδα της Πρότασης στο facebook, από την εθελοντική αιμοδοσία που έγινε τη Δευτέρα 15 και την Τετάρτη 17 Μάη από την ομάδα εθελοντών «ΣΤΕΚΙ» της Κίνησης «Πρόταση» σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Α. Ν. Αχαΐας  «Ο Αιμοδότης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις