Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Ο Ιωάννης Σαρμάς νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Εκλογές 2023: Ο Ιωάννης Σαρμάς νέος υπηρ...

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα τον δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο

Στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» ο καθηγητής και προέδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς.

Ως ο αρχαιότερος (ως είθισται) πρόεδρος από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας. Ο Ιωάννης Σαρμάς θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι τη διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία διήρκηδε μισή μόλις ώρα.

 Κατά την έξοδό τους οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν καμία δήλωση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου  πραγματοποίησε τη σύσκεψη προκειμένου να διαπιστώσει για ύστατη φορά αν υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις