Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023: Σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη οι διερευνητικές εντολές

Εκλογές 2023: Σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη ο...

Στις 25 Ιουνίου ξαναστήνονται κάλπες

Ο κύβος ερρίφθη και οι εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής, θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου, με την προκήρυξη τους να τοποθετείται την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαΐου.

Λίγο πριν θα θυροκολληθεί του νέου Προεδρικού Διατάγματος, που θα αντικαταστήσει το τωρινό που προβλέπει τη σύγκλιση της Βουλής την 1η Ιουνίου.

Βάσει του νέου προγραμματισμού, η Βουλή θα συγκροτηθεί σε σώμα την Κυριακή 28 Μαΐου και θα ορκιστούν οι 300 βουλευτές που προέκυψαν από τις εκλογές της Κυριακής.

Με διαδικασίες εξπρές, την ίδια ημέρα, θα εκλεγεί και το Προεδρείο του Κοινοβουλίου.

Σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη πλέον οι διερευνητικές εντολές

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα 23 Μαΐου στις 11:00, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έλαβε χθες την εντολή και την παρέδωσε μέσα σε 5 ώρες, το ίδιο αναμένεται να κάνει σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το πολύ ως αύριο Τετάρτη, αναλόγως θα κινηθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συγκαλέσει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών – το οποίο μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά – για να διαπιστώσει και τυπικά ότι δεν προκύπτει κυβέρνηση και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι ο ορισμός Υπηρεσιακής Κυβέρνησης και η ορκωμοσία της, το αργότερο ως την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις