Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Τρεις ιδανικοί προορισμοί για τριήμερο για να χορτάσεις ήλιο, θάλασσα και ψαρομεζέδες

Τρεις ιδανικοί προορισμοί για τριήμερο γ...

Λίγο πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι

Με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, να είναι προ των πυλών, η εποχή είναι η καλύτερη δυνατή για μικρές αποδράσεις, λίγο πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι που οι πόλεις έτσι και αλλιώς θα αδειάζουν λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Ιδού, λοιπόν, τρεις αγαπημένοι προορισμοί για ολιγοήμερες αποδράσεις, στους οποίους δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία.

#1 Αίγινα
Η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού ήταν, είναι και θα είναι η #1 επιλογή των Αθηναίων για τριήμερη απόδραση. Σε μόλις μία ώρα απόσταση από την Αθήνα, θα βρίσκεστε στην όμορφη Αίγινα απολαμβάνοντας τις βόλτες σας στα σοκάκια και στο γραφικό λιμάνι του νησιού καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να αναζωογονηθείτε πλήρως με το καθαρό οξυγόνο και την πολύχρωμη διάθεση από τα χρώματα της φύσης.

Φυσικά, μια ωραία εκδρομή απογειώνεται με καλό φαγητό και ειδικά στα ελληνικά νησιά, με φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες εκεί που σκάει το κύμα.

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, το νησί προσφέρει πανέμορφες διαδρομές και μονοπάτια για να ανακαλύψετε. Η Αίγινα διαθέτει πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, τόσο για αρχάριους, όσο και για έμπειρους περιπατητές. Ένας εναλλακτικός τρόπος να εξερευνήσετε τις φυσικές ομορφιές και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

#2 Πόρος
Ο Πόρος απέχει 2 ώρες και 15 λεπτά με συμβατικό πλοίο από τον Πειραιά και μόλις 1 ώρα με ιπτάμενο δελφίνι. Με τη γραφικότητα, την κοσμοπολίτικη ζωή και τις μοντέρνες ανέσεις του έχει αποτελέσει πόλο έλξης για όσους επιθυμούν μία μίνι απόδραση.

Είναι κατάφυτος με πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα, ενώ στα γραφικά σοκάκια του, ανάμεσα στα ασβεστωμένα σπίτια, γεμάτα από βουκαμβίλιες, βρίσκονται διάσπαρτα παραδοσιακά ταβερνάκια. Κατά μήκος της προβλήτας ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από καφετέριες, εστιατόρια, τουριστικά καταστήματα και μπαράκια. Υπάρχει και θερινός κινηματογράφος.

Το Νεώριο είναι ίσως η πιο γραφική περιοχή του Πόρου. Οι παραλίες Μικρός και Μεγάλος Νεώριος, το Λιμανάκι της Αγάπης και ο Ρωσικός Ναύσταθμος με το μικρό νησάκι Δασκαλιό ξεχωρίζουν, ενώ συχνή συγκοινωνία με λεωφορεία, ταξί ή με βαρκούλες συνδέουν την πόλη με αυτές τις περιοχές.

#3 Καρδαμύλη
Επιλογή για τους λίγους που έχουν την πολυτέλεια να εξασφαλίσουν μία ημέρα παραπάνω προκειμένου να απολαύσουν στο έπακρο το ταξίδι αυτό στο χωριό-όνειρο της Μάνος.

Στην ανατολική άκρη του μεσσηνιακού κόλπου, το όμορφο αυτό παραθαλάσσιο χωριό θα σας εντυπωσιάσει με το θεατρικό σκηνικό του που χαρακτηρίζεται από πολλές αντιθέσεις: από τη μία τα κρυστάλλινα, γαλάζια νερά του, τα κυπαρίσσια του, οι ελαιώνες και οι καταπράσινες πλαγιές και από την άλλη τα απόμακρα βουνά συνθέτουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων στην Καρδαμύλη, προέρχεται κυρίως από τα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά τα σχέδια παραμένουν πιστά στις παραδοσιακές φόρμες.

Εκεί θα δείτε παλιά σπίτια και πυργόσπιτα, γραφικά στενάκια και όμορφες γωνιές, ενώ στο χωριό και στη γύρω περιοχή θα βρείτε εκπληκτικές παραλίες, όπως τα Ριτσά, βόρεια του οικισμού, με το χοντρό, λευκό βότσαλο, το Καλαμίτσι, με τα ψηλά κυπαρίσσια, τα βαθυγάλανα Δελφίνια αλλά και την παραλία της Καλογριάς που βρίσκεται μια ανάσα μακριά, στη Στούπα.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life