Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 824 μεταξύ 20.531 ιδρυμάτων στον κόσμο

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 824 μετα...

Η λίστα κατάταξης των 2.000 καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου για το έτος 2023.

Ανακοινώθηκε από το Κέντρο Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων - Center for World University Rankings  (CWUR) η λίστα κατάταξης των 2.000 καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου για το έτος 2023.  

Όπως ανακοινώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών: "Μετά από αξιολόγηση συνολικά 20531 ιδρυμάτων, το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέλαβε την 824η  θέση παγκοσμίως και την 6η θέση σε εθνικό επίπεδο.

Η εν λόγω λίστα κατάταξης δεν βασίζεται στην κατάθεση δεδομένων από τα υπό αξιολόγηση ιδρύματα αλλά από δεδομένα που συλλέγονται απευθείας από τους αξιολογητές χρησιμοποιώντας εξωτερικές πηγές. Το Κέντρο Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων CWUR αξιολογεί την ποιότητα της εκπαίδευσης των φοιτητών, την επαγγελματική τους επιτυχία, το κύρος των μελών ΔΕΠ και την ποιότητα της έρευνάς τους. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι δείκτες:

1) Η ποιότητα της εκπαίδευση η οποία εκτιμάται από τον αριθμό των αποφοίτων ενός πανεπιστημίου οι οποίοι έχουν κερδίσει σημαντικές ακαδημαϊκές διακρίσεις σε σχέση με το μέγεθος του πανεπιστημίου (25%) 

2) Η επαγγελματική απασχόληση των αποφοίτων. Ο δείκτης αυτός εκφράζει την επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων ενός πανεπιστημίου και μετράται βάσει του αριθμού των αποφοίτων που κατέχουν θέσεις ευθύνης σε εταιρείες υψηλού κύρους σε σχέση με το μέγεθος του πανεπιστημίου (25%) 

3) Το κύρος των μέλλων ΔΕΠ, το οποίο αποτυπώνεται στον αριθμό των μελών ΔΕΠ που έχουν λάβει ακαδημαϊκές διακρίσεις υψηλού κύρους (10%) 

4) Η έρευνα που πραγματοποιείται στο ίδρυμα:
i)Το ερευνητικό προϊόν του ιδρύματος όπως αυτό αποτυπώνεται από τον συνολικό αριθμό των ερευνητικών άρθρων που δημοσιεύτηκαν. Τα δεδομένα λαμβάνονται από το Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index και Arts & Humanities Citation Index που περιλαμβάνονται στη βάση Web of Science (10%)
ii) Δημοσιεύσεις υψηλής ποιότητας: μετράται από τον αριθμό των ερευνητικών άρθρων που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά της κορυφαίας βαθμίδας (10%)
iii) Η επιρροή η οποία μετράται από τον αριθμό των ερευνητικών άρθρων που εμφανίζονται σε περιοδικά υψηλής επίδρασης (10%)
iv) Ετεροαναφορές, που υπολογίζονται με βάση τον αριθμό υψηλής επίδρασης ερευνητικών άρθρων (10%)

Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://cwur.org/2023.php

Θερμά Συγχαρητήρια σε όσους εργάσθηκαν για αυτή την επιτυχία του Πανεπιστημίου μας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις