Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Μάρκου: Πώς θα γίνει η ψήφος από απλή στιγμή, κορυφαίο γεγονός

Κώστας Μάρκου: Πώς θα γίνει η ψήφος από ...

Η ανακοίνωση

Με την δική του ματιά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας Κώστας Μάρκου, δίνει την εικόνα, για τις επικείμενες εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: Την Κυριακή όλο οι δρόμοι της δημοκρατικής Αχαΐας οδηγούν στην κάλπη. Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, έφτασε η κορυφαία στιγμή για το πολίτευμα μας και την έκφραση τη λαϊκής κυριαρχίας. Όμως, η γιορτή της δημοκρατίας δεν είναι μια απλή στιγμή. Μπορούμε να την εκτείνουμε στον χρόνο και να της δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο. Πώς; Με το ενεργό μας ενδιαφέρον. Εντασσόμαστε στην διαδικασία με το να ανοίγουμε τα μέσα πρόσβασης στην δημόσια σφαίρα και να μαθαίνουμε τα διαφορετικά πολιτικά προγράμματα. Οι μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο μπορούν να συμβάλλουν εποικοδομητικά. Τα social media το ίδιο, αρκεί να στεκόμαστε κριτικά σε ό ,τι συναντάμε στην οθόνη μας.

Μαθαίνουμε για τους υποψηφίους, διαβάζουμε τα βιογραφικά τους, έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να διακρίνουμε την «Ήρα από το στάρι». Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές έχουμε καταθέσει στη δημοσιότητα τα διαπιστευτήριά μας. Αν όμως δεν έρθουν σε επαφή με τους πολίτες, χάνουν την αξία τους. Εξάλλου, οι βουλευτές της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου έχουμε στείλει σε όλα τα μέσα το έργο της προηγούμενης θητείας μας. Απομένει η έρευνα και η αξιολόγηση από τους πολίτες. Για να αποκτήσει η ψήφος μας βαρύτητα και να μετατρέψουμε τη μετάβασή μας στην κάλπη από απλή στιγμή σε κορυφαίο γεγονός μια είναι μονάχα η -δύσκολη-, αλλά αναγκαία προϋπόθεση. Να διαθέσουμε χρόνο να την προετοιμάσουμε. Τότε θα κερδίσει μόνο η δημοκρατία.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις