Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκλογές 2023: Τι ώρα θα γνωρίζουμε νικητή και σταυρούς

Εκλογές 2023: Τι ώρα θα γνωρίζουμε νικητ...

Πλησιάζει η 21η Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών 2023

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο καθώς πλησιάζει η 21η Μαΐου, ημέρα όπου θα διεξαχθούν οι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας Εκλογές 2023.

Το πεδίο αντιπαράθεσης για τους αρχηγούς των κομμάτων είναι οι μετεκλογικές συνεργασίες, καθώς ο σχηματισμός κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι εξαιρετικά δύσκολος, λόγω της απλής αναλογικής. Υπενθυμίζεται πως τυχόν δεύτερες εκλογές - που σύμφωνα με όσα είχε κάνει γνωστά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεξαχθούν το αργότερο αρχές Ιουλίου - θα πραγματοποιηθούν με ενισχυμένη αναλογική, νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μία σημαντική παράμετρος για τη βραδιά των εκλογών είναι η ώρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πληροφορίες για το πρώτο κόμμα αλλά και τους σταυρούς θα δοθούν πολύ νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, χάρη στα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία που είναι πλέον διαθέσιμα.

Εκλογές 2023: Πότε θα ανακοινωθεί ο νικητής
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται ότι θα διατεθούν 25.000 τάμπλετ στους δικαστικούς αντιπροσώπους μέσω των δήμων. Όπως είχε κάνει γνωστό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, γύρω στις 8 το βράδυ θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή, στις 21:00 το βράδυ της 21ης Μαΐου αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας.

Εκλογές 2023: Πότε θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για τους σταυρούς
Αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να δοθούν νωρίτερα στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη σταυροδοσία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε κάνει γνωστό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, έως τα μεσάνυχτα θα έχει γίνει γνωστή η σύνθεση της νέας Βουλής, καθώς θα έχουν γίνει γνωστοί οι σταυροί προτίμησης όλων των υποψηφίων. Παράλληλα, για πρώτη φορά εντός της ημέρας των εκλογών, θα υπάρχει ανακοίνωση, σε περιοδικά χρονικά διαστήματα, για τον αριθμό των εκλογέων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις