Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL Class: Οι 400 επισκέπτες και οι άνεμοι της Πάτρας που… μαγεύουν   

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL Class: Οι 40...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr o πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών  

 

 

Εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν αυτές τις ημέρες την Πάτρα μέσα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL Class που διεξάγεται στην πόλη.

Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς διεξάγεται έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επί της ουσίας θα αποτελέσει κριτήριο για το ποιοι θα κερδίσουν τα εισιτήρια για να «ταξιδεύσουν» στο Παρίσι. Επιπλέον, η συγκεκριμένη κατηγορία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αθλητές της ιστιοπλοΐας από όλο τον κόσμο έχουν έρθει για κάνουν ιστιοδρομίες και έχουν μαγευτεί από τους… ανέμους και όχι μόνο!

 Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας, Κώστας Καλογερόπουλος, «παρά το αρχικό άγχος οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές, τη πρώτη μέρα είχαμε δυνατό άνεμο, τη δεύτερη πάρα πολύ δυνατό και έναν σταθερό άνεμο την τρίτη μέρα με αποτέλεσμα να γίνουν πάρα πολλές κούρσες. Το πόσες κούρσες γίνονται είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί όσοι συμμετέχουν έχουν πληρώσει αρκετά χρήματα για να έρθουν από το εξωτερικό, έχουν επενδύσει. Όταν πάνε σε ένα μέρος όπου μέσα σε πέντε μέρες γίνονται πέντε με έξι ιστιοδρομίες ή λίγες, υπάρχει εκνευρισμός και απογοήτευση.

Εμείς μέσα σε τρεις μέρες έχουμε κάνει 12- 14 ιστιοδρομίες, είναι πάρα πολλές. Ως προς αυτό το στοιχείο η διοργάνωση θεωρείται επιτυχημένη. Η διαφορετική συνθήκη και δύναμη του ανέμου κάθε φορά κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εντυπωσιακά. Αυτή η ποικιλία ανέμων και εντάσεων ήταν αυτό ακριβώς που ήθελαν οι αθλητές οι οποίοι ήρθαν από πολύ μακριά. Είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν μία διοργάνωση επιτυχημένη. Αρκετός κόσμος έχει βάλει την ψυχή του και το μεράκι του. Ως πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών πρέπει να μιλήσω για μια σειρά ανθρώπων μέσα και έξω από το νερό. Συνεργαζόμαστε πολύ καλά με τις αρχές για να λύσουμε προβλήματα. Είμαστε μία πόλη που δεν έχει έτοιμες εγκαταστάσεις, δεν είμαστε ένας προορισμός που τα έχει όλα έτοιμα, έπρεπε να γίνουν όλα από την αρχή».

Όπως εξηγεί ο κ.  Καλογερόπουλος, «για τη διοργάνωση ήρθαν 400 Έλληνες αλλά και ξένοι. Οι περισσότεροι είναι από το εξωτερικό. Τους ενδιαφέρει πρώτα από όλα ο αγώνας. Αν δεν είχαμε αέρα θα υπήρχε απογοήτευση. Υπάρχουν κάποια αρνητικά σχόλια σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μαρίνα αλλά η συνολική εικόνα αντισταθμίζεται από το μεράκι που έχουμε βάλει και την ελληνική φιλοξενία.

Ακούμε ότι έχουμε μία ζωντανή πόλη. Έχουν βγει στα μαγαζιά της και την επισκέπτονται. Ακούμε κολακευτικά σχόλια για τη συμπεριφορά των πατρινών και σίγουρα μεγάλο κέρδος εκτός από το οικονομικό αποτύπωμα είναι η προβολή της πόλης. Οι αγώνες προβάλλονται και μέσω live streaming σε 44 χώρες. Σε πολλά επίπεδα δεν έχει όλες τις υποδομές. Τέτοια γεγονότα είναι ευκαιρία να αναδειχθεί η ανάγκη να βελτιώνονται οι υποδομές, ακόμα και αν είχαμε, ή να φτιάξουμε από την αρχή».

Διαβάστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports