Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ: Μετεωρίτης «προσγειώθηκε» σε σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ

ΗΠΑ: Μετεωρίτης «προσγειώθηκε» σε σπίτι ...

Υπολογίζεται ότι 500 μικροί μετεωρίτες χτυπούν τη Γη κάθε χρόνο

Μια πέτρα, με μέγεθος 10 επί 15 εκατοστά, που πιθανόν είναι μετεωρίτης, τρύπησε την οροφή και έπεσε στην κρεβατοκάμαρα ενός σπιτιού στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Την ώρα της πρόσκρουσης δεν ήταν κανένας στο σπίτι.

Η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι το μεταλλικό αντικείμενο από το Διάστημα έπεσε γύρω στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας. Αφού τρύπησε την οροφή, αναπήδησε στο ξύλινο πάτωμα και άνοιξε άλλη μια τρύπα στο ταβάνι.

Γυναίκα που μένει στο σπίτι, όπως αναφέρει ο Guardian, είπε αργότερα ότι άγγιξε το αντικείμενο που ήταν ζεστό. Για κάθε ενδεχόμενο οι διασώστες εξέτασαν όσους ήλθαν σε επαφή με το αντικείμενο για το αν εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια, χωρίς να βρεθεί κάτι.

Το αντικείμενο θα εξετάσουν τώρα οι ειδικοί για την προέλευσή του. Πιθανόν, πάντως, να προέρχεται από μια βροχή μετεώρων που συνδέεται με τον κομήτη του Χάλεϊ.

Υπολογίζεται ότι 500 μικροί μετεωρίτες χτυπούν τη Γη κάθε χρόνο και ότι από αυτούς μόλις 10 εντοπίζονται, γιατί οι περισσότεροι πέφτουν στη θάλασσα ή σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τον Οκτώβριο του 2021 ένας μετεωρίτης έπεσε σε κατοικία στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, σχεδόν δίπλα σε γυναίκα που κοιμόταν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις