Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγιος Νικόλαος Σπάτα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις και το προσκύνημα

Άγιος Νικόλαος Σπάτα: Κορυφώνονται οι εκ...

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων

Ξεκινούν σήμερα και κορυφώνονται αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της μετακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού.

Πρόκειται για μια γιορτή που τιμάται με ξεχωριστό τρόπο στην περιοχή μας και σημείο αναφοράς αποτελεί το Ιερό Παμπελοποννησιακό Προσκύνημα στα Σπάτα Αχαΐας.

Πλήθος πιστών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με μια λαμπάδα στο χέρι και κάνοντας πολύωρη πεζοπορία προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα του, θα καταφθάσει και φέτος στο προσκύνημα για να τιμήσει τη Χάρη του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, το μεσονύκτιο θα τελεσθεί νυκτερινή θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παν/του Αρχιμ. Κυρίλλου Χατζηχαραλάμπους.

Αύριο, ανήμερα της εορτής της Προόδου των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, θα τελεσθεί Αρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του κ. Αθανασίου, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Σεπτής Εικόνος του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου έως τις βρύσες του Προσκυνήματος. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 6:30 το απόγευμα οπότε θα ψαλεί ιερά παράκλησις, της οποίας θα παραστεί και θα μιλήσει ο Ποιμενάρχης κ. Αθανάσιος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις