Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η ΝΔ αποφασίζει εν μέσω προεκλογικής περιόδου ωσάν να έχει λάβει νωπή λαϊκή εντολή

Η ΝΔ αποφασίζει εν μέσω προεκλογικής περ...

Του Κώστα Μάρκου

Η ΝΔ είναι βέβαια ακόμα σύμφωνα με το Σύνταγμα κυβέρνηση και οι Υπουργοί της παραμένουν στις θέσεις τους. Γιατί όμως εν μέσω προεκλογικής περιόδου ασκούν τις τυπικές αρμοδιότητές τους ωσάν να έχει λάβει το κόμμα τους νωπή λαϊκή εντολή;

Τις τελευταίες μέρες έχουν ληφθεί τόσες αντιδραστικές αποφάσεις από τα αρμόδια Υπουργεία, που σε τόσο λίγο διάστημα λίγες φορές έχει επαναλάβει η ΝΔ ως κυβέρνηση. Διέλυσαν τον θεσμό των εφημεριών συθέμελα και μετά τον γενικό αλαλαγμό η Υφυπουργός Υγείας υπαναχώρησε. Έθεσαν 2.500 διαβητικούς τύπου Α’ χωρίς τα αναγκαία τους φάρμακα με απόφαση του κ. Πλεύρη. 

Μόλις χτες εξάλλου, ο κ. Πέτσας υποχρέωσε τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να αποστείλουν DNA των ζώων σε ένα συγκεκριμένο ίδρυμα, το υπό σύσταση Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς, γεννώντας για το ίδιο κέρδη εκατομμυρίων και για τους πολίτες πρόστιμα 1.500 ευρώ. Η εγκύκλιος του κ. Πέτσα έρχεται προεκλογικά να εφαρμόσει μια ρύθμιση του νόμου που μόνη η ΝΔ ψήφισε το 2021, νόμο με τον οποίο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχαμε τότε αντιδράσει έντονα προειδοποιώντας ότι πρόκειται  για έναν βαθιά αντιεπιστημονικό και αντιζωοφιλικό νόμο, με ασάφειες, αντιφάσεις και ρουσφετολογικές διατάξεις.

Είναι φανερό ότι η ΝΔ θέλει να εκμεταλλευτεί την προεκλογική περίοδο και την στροφή του δημόσιου διαλόγου στη διαδικασία της 21ης  Μαΐου για να γλυτώσει την γενική κατακραυγή αυτών των πρωτοβουλιών και των σκοπιμοτήτων που περιέχονται σε αυτές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μέρα, ούτε προεκλογικά που να μην αποβαίνει επικίνδυνη για τη χώρα.  

Κώστας Μάρκου, Γιατρός Ενδοκρινολόγος, Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Πατρών, Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις