Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηράκλειο: Μαθητές έκαναν κατάληψη για να παραμείνει ο διευθυντής στο σχολείο τους

Ηράκλειο: Μαθητές έκαναν κατάληψη για να...

«Αποφασίζετε για μας, χωρίς εμάς»

Πανό με την φράση «αποφασίζετε για μας, χωρίς εμάς» ανήρτησαν οι μαθητές στην κεντρική πύλη του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου, το οποίο τελείται υπό κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αλλαγή διευθυντή στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, αυτόν τον τρόπο επέλεξαν οι μαθητές του γυμνασίου για να στείλουν το μήνυμά τους προς το υπουργείο για την παραμονή του διευθυντή, κ. Μανώλη Χουρσανίδη, στη θέση του.

Η πρόταση του 15μελούς υπερψηφίστηκε από τους μαθητές και σήμερα το Γυμνάσιο δεν λειτούργησε με το αίτημα των μαθητών να είναι ένα: «Να μην αναλάβει καθήκοντα η νέα διευθύντρια» που ορίστηκε μετά τις νέες τοποθετήσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσο δυσνόητη κι αν είναι για τους μαθητές του Γυμνασίου η κατανόηση πως πίσω από την αλλαγή σκυτάλης υπάρχουν νόμοι και εγκύκλιοι που ορίζονται από το υπουργείο, η σημερινή τους κατάληψη είχε ιδιαίτερο συμβολισμό ως μία πράξη τιμής στο πρόσωπο του κ. Χουρσανίδη που τον συγκίνησε βαθύτατα.

Ο ίδιος, πάντως, τους ζήτησε το σχολείο αύριο να λειτουργήσει κανονικά λέγοντας πάντως από την πλευρά του ένα τεράστιο «ευχαριστώ» για την κινητοποίηση.

Στο σχετικό ενημερωτικό του σημείωμα προς τους γονείς και κηδεμόνες για την σημερινή κατάληψη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η πράξη τους αποτελεί το «ωραιότερο σημείο στην πολύχρονη θητεία» του στην εκπαίδευση.

Δικαιολογημένα θα έλεγε κανείς, καθώς με αυτή την κίνηση οι μαθητές έμπρακτα αναγνώρισαν το έργο του εκπαιδευτικού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις