Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Συγκίνηση και χαρά στην τελετή απονομής του βραβείου "Επιχειρηματίας της χρονιάς στη Γιούτα", στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Συγκίνηση και χαρά στην τελετή απονομής ...

Η τελετή έλαβε χώρα την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 στο Salt Lake City και παρέστη η κόρη του ηθοποιού, Έιμι Ρέντφορντ

Tην περασμένη Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, όπως είχε αναγγελθεί, το MountainWest Capital Network (MWCN) τίμησε τον 86χρονο Αμερικανό καλλιτέχνη, μάχιμο περιβαλλοντολόγο και επιχειρηματία Robert Redford, ιδρυτή του Sundance Resort, του Ινστιτούτου & του Φεστιβάλ Sundance καθώς και του Sundance Catalog με το 35ο ετήσιο βραβείο ως ο Entrepreneur της χρονιάς, μία τιμή που καθ’ όλα αξίζει ο σπουδαίος Ρέντφορντ.

Το MWCN αναγνωρίζει σε ετήσια βάση πρωτοπόρους και επιτυχημένους επιχειρηματίες - entrepreneurs που έχουν δημιουργήσει και αφήσει το ισχυρό αποτύπωμα τους στην Αμερικανική πολιτεία της Utah – Γιούτα και που με το επιχειρηματικό τους όραμα έχουν εμπνεύσει πολλούς άλλους και έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Είναι γεγονός όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα από το 1989 που το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς «εκτοξεύτηκε» και καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των σινεφίλ & της κινηματογραφικής κοινότητας πως τα έσοδα από οικονομικής πλευράς στην Γιούτα είναι μεγάλα κάθε Ιανουάριο που γίνεται η διοργάνωση. Επίσης το Sundance Resort στα βουνά Wasatch στη Γιούτα φέρνουν και ένα κοινό που λατρεύει τη φύση, το χιόνι και το χειμερινό σκι.

Ο Ρέντφορντ που πρωτοαγόρασε μόλις 2 εκτάρια γης στην περιοχή που κατόπιν ονόμασε Σάντανς το μακρινό 1961, είναι μόνιμος κάτοικος της Γιούτα και θεωρείται ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους παγκοσμίως ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς με μία καριέρα που ξεπερνά σε διάρκεια τα 60 έτη. Ίδρυσε το 1981 το Sundance Institute στο Provo Canyon, παρέχοντας τη δυνατότητα σε νέους κινηματογραφιστές να συμμετέχουν σε εργαστήρια που συνήθως γίνονται τους θερινούς μήνες.

Σήμερα το Sundance Institute έχει 180 full-time εργαζόμενους στο Park City της Utah, καθώς και στα παραρτήματα του στο Los Angeles και τη Νέα Υόρκη.

Ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Redford το 1989 έφτιαξε και το Sundance Catalog, μία mail-order catalog επιχείρηση με έδρα το Salt Lake City, όπου κάποιος μπορεί να βρει και να αγοράσει διακοσμητικά είδη, ρούχα, κοσμήματα και πολλά άλλα είδη που αντανακλούν το μοναδικό lifestyle της Αμερικάνικης Δύσης και των γηγενών Αμερικανών, λάτρης των οποίων εδώ και χρόνια έχει δηλώσει ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Ο ίδιος δεν ήταν παρών στην όμορφη εκδήλωση, ωστόσο προβλήθηκε ένα βίντεο με τον ίδιο, ειδικά προετοιμασμένο για την βραδιά της απονομής.

"Η ιστορία μου και η σχέση μου με την πολιτεία της Γιούτα κρατά εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Θέλησα να ριζώσω εδώ λόγω της μοναδικής ομορφιάς του φυσικού τοπίου που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης στη δουλειά μου, αλλά και λόγω των ανθρώπων της Γιούτα που διακρίνονται για την γενναιοδωρία του πνεύματος τους και των δυνατών παραδόσεων τους” είπε ο Redford, ο οποίος αναμφίβολα έχει συμβάλλει μέσω του Σάντανς στην αύξηση του τουρισμού στη Γιούτα.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, ο Ρέντφορντ νεότατος μόλις στα 20 του χρόνια, το 1956 στο δρόμο από το Κολοράντο προς Καλιφόρνια γοητεύτηκε από τη θέα των κορυφών Timpanogos στο Provo Canyon της Γιούτα και αυτή η εικόνα εντυπώθηκε για πάντα στο μυαλό του.

*Το 35ο βραβείο Entrepreneur of the Year παρουσίασε ο Ryan Dent, πρόεδρος του δικτύου MWCN.

Η εκδήλωση όπως διαβάσαμε στο techbuzz.news, απ’ όπου και οι φωτ. φιλοξενήθηκε στο Grand America Hotel στο Salt Lake City και παρούσα στην τελετή ήταν η μικρότερη κόρη του ηθοποιού, Έιμι Ρέντφορντ, ηθοποιός και σκηνοθέτιδα.

Η 52χρονη Amy Redford, συγκινημένη έλαβε το βραβείο για λογαριασμό του διάσημου και αγαπητού πατέρα της, ο οποίος όπως προείπαμε για τις ανάγκες της βραδιάς είχε δώσει ένα προηχογραφημένο βίντεο με τις αναμνήσεις του όλα αυτά τα χρόνια από τη Γιούτα και τις ευχαριστίες του για το βραβείο.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Οι φωτ. έχουν credit Laura Kinser of Kinser Studios από το techbuzz.news

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight