Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Μπύρα: Πιο νόστιμη σε κουτάκι ή μπουκάλι; - Έρευνα δίνει απάντηση στο ερώτημα

Μπύρα: Πιο νόστιμη σε κουτάκι ή μπουκάλι...

Πώς επηρεάζονται οι γεύσεις μιας μπύρας

Οι επιστήμονες προσπάθησαν να απαντήσουν στο αιώνιο ερώτημα εάν η μπύρα έχει καλύτερη γεύση όταν την πίνουμε από κουτάκι ή από μπουκάλι.

Οι ερευνητές πέρασαν μήνες διατηρώντας κονσερβοποιημένα και εμφιαλωμένα παρασκευάσματα υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένες μπίρες παραμένουν πιο φρέσκες στο γυαλί.

Η κοινή μελέτη του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κολοράντο και της New Belgium Brewing Company, διαπίστωσε ότι η ξανθιά μπύρα παρέμενε πιο εύγευστη στα μπουκάλια, αλλά η IPA (η μαύρη) επικράτησε και στα δύο δοχεία, σύμφωνα με την Daily Star.

Μια άλλη ομάδα διατήρησε τις μπύρες παγωμένες για ένα μήνα και στη συνέχεια τις αποθήκευσε σε θερμοκρασία δωματίου για πέντε μήνες για να μιμηθεί τις τυπικές συνθήκες αποθήκευσης. Αυτή η ομάδα παρατήρησε ότι οι πικρές μπύρες τα πήγαν χειρότερα στα κουτιά, αλλά η υψηλότερη περιεκτικότητα της «ξανθιάς» σε λυκίσκο βοήθησε να παραμείνει σταθερή σε κάθε δοχείο.

Η μπύρα περιέχει χιλιάδες αρωματικές ενώσεις, γνωστές ως μεταβολίτες, που παράγονται από τη μαγιά, το λυκίσκο και άλλα συστατικά. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης, χημικές αντιδράσεις διασπούν ορισμένα από αυτά τα συστατικά, ενώ σχηματίζονται άλλα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις γεύσεις μιας μπύρας.

Οι προηγούμενες μελέτες που αφορούσαν τη lager αποδείχθηκαν ασαφείς, αλλά το μέτριο επίπεδο λυκίσκου που περιέχει μπορεί να υποδεικνύει ότι οι pilsners αντιδρούν με παρόμοιο τρόπο με την «ξανθιά».

Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ACS Food Science & Technology, ανέφερε: «Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δεν υποστηρίζουν το συμπέρασμα μιας γενικής καλύτερης συσκευασίας για όλα τα στυλ μπύρας, αλλά μάλλον δείχνουν ότι τα αποτελέσματα του τύπου συσκευασίας εξαρτώνται από το στυλ μπύρας.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life