Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: 7 συμπολίτες συγγραφείς θα συνομιλήσουν με το κοινό στο Πολύεδρο στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου 2023

Πάτρα: 7 συμπολίτες συγγραφείς θα συνομι...

Το Σάββατο 22/4/2023 - Οι δράσεις που περιλαμβάνουν και μια βιβλιοφιλική περιδιάβαση καθώς & έκθεση με σελιδοδείκτες, θα αρχίσουν στις 11 το πρωί & θα κρατήσουν έως τις 15.00

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου γιορτάζει και φέτος την Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO και στην Πάτρα το Πολύεδρο της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα θα τιμήσουν τη μέρα το Σάββατο 22 Απριλίου 2022 από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι πραγματοποιώντας σειρά δράσεων με κορυφαία την παρουσία στο Πολύεδρο γνωστών συγγραφέων που ζουν στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα στο γνώριμο και φιλόξενο Πολύεδρο το Σάββατο 22/4 το πρωί θα είναι παρόντες οι Σπύρος Βρεττός, Άννα Δενδρινού, Αντώνης Ελευθεριώτης, Ελένη Θωμά, Νεκτάριος Στελλάκης, Βασίλης Χριστόπουλος και η Φωτεινή Μυλωνά – Ραϊδη, η οποία κατάγεται από το γειτονικό Μεσολόγγι.

Η Ημέρα Βιβλίου 2023 όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που μας εστάλη από το Πολύεδρο, είναι μια πολυσύνθετη προσπάθεια με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και έχει εξαιρετική απήχηση σε μεγάλους και μικρούς αναγνώστες, και η οποία φέρνει κοντά στο βιβλίο όλες τις ηλικίες, τα κοινωνικά στρώματα, παλιούς και νέους αναγνώστες.

Η Ημέρα Βιβλίου για το 2023 θα εορταστεί το Σάββατο 22 Απριλίου. Την ημέρα αυτή θα διοργανωθεί ο Περίπατος Βιβλίου στην Αθήνα και σε κάθε πόλη που θα δηλώσει συμμετοχή μέσω της βιβλιοθήκης της ή/και ενός ή περισσοτέρων βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων που θα θελήσουν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις σχετικές με το βιβλίο.

Μέσα από αυτή τη βόλτα οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως... να βρεθούν μεταξύ τους.

Σε μια πρωτοβουλία υψίστης συμβολικής σημασίας, το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων στο Σύνταγμα θα φωταγωγηθεί με το λογότυπο της δράσης κατά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, δίνοντας το μήνυμα ότι το βιβλίο και η ανάγνωση αποτελούν τη βάση της παιδείας και της δημοκρατίας.

Το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 στην Πάτρα όπως κάθε χρόνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οργανώνει και φέτος μια βιβλιοφιλική περιδιάβαση με ξενάγηση στους χώρους του και στο αναγνωστήριο, το Σάββατο 22 Απριλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Φίλοι και αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις, να γνωρίσουν τις εκδόσεις του Πολύεδρου, να  διαβάσουν αποσπάσματα, να συναντηθούν με συγγραφείς και να συνομιλήσουν μαζί τους, να συμμετάσχουν σε δράσεις με θέματα από τα βιβλία, να γνωριστούν μεταξύ τους αλλά και να πάρουν μέρος σε κουίζ κερδίζοντας βιβλία.

Μία από τις υπόλοιπες δράσεις που θα γίνουν τη μέρα αυτή στο Πολύεδρο αφορά στην εικαστικό Δήμητρα Παπαθεοδώρου με την οποία οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν και θα ζωγραφίσουν σελιδοδείκτες.

Ακόμα με τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης που λειτουργεί στο Πολύεδρο, θα συζητήσουμε για  βιβλία που έχουμε αγαπήσει.

Θα λειτουργήσει και έκθεση με σελιδοδείκτες των εικαστικών δημιουργών: Μαίρης Βάλβη, Όλγας Νικολοπούλου και Ευτυχίας Στυλιανέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture