Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Μπετόβεν, με τον παγκοσμίου φήμης σολίστ Μαρτίνο Τιρίμο στις 27/4

Πάτρα: Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Μπετόβεν, ...

Τη συναυλία διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής Πάτρας στις 21.00 - Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ και 8 ευρώ τα φοιτητικά

Την ερχόμενη Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στις 21.00 θα δοθεί στην Πάτρα με τη διοργανωτική σφραγίδα της Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής, ένα Ρεσιτάλ πιάνου του παγκοσμίου φήμης μουσικού Μαρτίνου Τιρίμου με έργα Μπετόβεν στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών στην οδό Ρ. Φεραίου 7 και Γκότση.

Ο Μαρτίνος Τιρίμος, ο βιρτουόζος, πιανίστας και διεθνώς αναγνωρισμένος «Μπετοβενιστής» και παιδαγωγός, έρχεται στην Πάτρα, μετά από πρόσκληση της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής, και υπόσχεται μία πραγματικά ξεχωριστή βραδιά για τους λάτρεις του είδους της κλασικής μουσικής.

Ο Μαρτίνος Τιρίμος, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στη σελίδα στο facebook της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής Πάτρας, φημίζεται για την ικανότητά του να ζωντανεύει την κλασσική μουσική και η επερχόμενη εμφάνισή του δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση.

Στο ρεσιτάλ του στην Πάτρα, θα παρουσιάσει έργα Μπετόβεν και συγκεκριμένα τα εξής:

• Επτά Χοροί Ländlerische, WoO11

• Φαντασία σε σολ ελάσσονα, έργο 77

• Σονάτα για πιάνο αρ. 31 σε λα ύφεση μείζονα, έργο 110

• Σονάτα για πιάνο αρ. 32 σε ντο ελάσσονα, έργο 111.

Τα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 12 ευρώ γενική είσοδος και 8 ευρώ για φοιτητές και ανέργους και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Βιβλιοπωλείο «Το Δόντι», Καραϊσκάκη 147 (ώρες 10:00-18:00) και από τα Οπτικά Καραμούζης, στην οδό Μαιζώνος 92, πλ. Γεωργίου (ώρες καταστημάτων).

Σημειώνεται πως η είσοδος για τα μέλη είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητο να προμηθευτούν πρόσκληση, αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι».

Μετά το τέλος του ρεσιτάλ, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της μνημειώδους ηχογράφησης Beethoven – Complete Piano Works by Martino Tirimo (Hänssler Classic, 16 CD), ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος θα υπογράψει προσωπικά στη δισκογραφική έκδοση, η οποία θα διατίθεται στον χώρο.

Ο Μαρτίνος Τιρίμος είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία τέσσερα ρεσιτάλ-αφιερώματα, με γνωστά αλλά και άγνωστα έργα του μεγαλοφυούς κλασικού συνθέτη Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2019 και το 2020.

Η αφορμή ήταν το γεγονός πως το 2020 συμπληρώθηκαν δυόμισι αιώνες από τη γέννηση του κορυφαίου μουσουργού Beethoven (1770-1827), και η παγκόσμια μουσική κοινότητα θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του. Στην επετειακή εκείνη ατμόσφαιρα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο σπουδαίος πιανίστας, παιδαγωγός και διεθνώς αναγνωρισμένος μπετοβενιστής Μαρτίνος Τιρίμος είχαν παρουσιάσει τέσσερα ρεσιτάλ-αφιερώματα. Την ίδια χρονιά ο Μαρτίνος Τιρίμος ηχογράφησε όλα τα έργα Μπετόβεν για πιάνο σε ενιαία έκδοση με 16 CD. Αυθεντία του βιεννέζικου κλασικισμού, με τεράστιο ρεπερτόριο, έχει στο ενεργητικό του πάνω από 60 ηχογραφήσεις (άπαντα Μότσαρτ, Σούμπερτ, Ντεμπυσσύ, Σοπέν κ.α.).

Τέλος να προσθέσουμε πως ο Μαρτίνος Τιρίμος – πιάνο, πραγματοποιεί & μία συναυλία την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μαζί με το Rosamunde Trio - Ben Sayevich (βιολί) και Daniel Veis (βιολοντσέλο) όπου θα παρουσιάσουν μελωδίες του Franz Schubert και του Antonin Dvořák.

Επίσης ο κ. Τιρίμος μαζί & με τους άλλους καλλιτέχνες του Rosamunde Trio ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης διοργανώνοντας σεμινάρια – masterclasses για σπουδαστές στο πιάνο, το βιολί και το βιολοντσέλο, καθώς και για σύνολα μουσικής δωματίου. Τα σεμινάρια ξεκίνησαν την Τρίτη 18 Απριλίου, και συνεχίζονται την Παρασκευή 21 Απριλίου, το Σάββατο 22 Απριλίου, την Τρίτη 25 Απριλίου και την Τετάρτη 26 Απριλίου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Φράγκων 15, όπως διαβάσαμε στο σάιτ της εφημερίδα Μακεδονία www.makthes.gr όπου παραχώρησε συνέντευξη ο κ. Μαρτίνος Τιρίμος τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «η τέχνη του μουσικού είναι να προσφέρει την αληθινή ουσία της σύνθεσης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture