Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών συμμετείχε το Σάββατο του Λαζάρου στην πομπή - λιτανεία στο Μεσολόγγι

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών συμμετ...

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου, «θεωρούμε ιερό χρέος μας ως Σύλλογος, να ζούμε αυτήν την μοναδική εμπειρία και να τιμούμε τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν»

Στο πλαίσιο της 197ης Επετείου της Ιστορικής Εξόδου των Μεσολογγιτών το 1826, ο ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών συμμετείχε με αντιπροσωπεία του και φέτος στην Πομπή μνήμης-λιτανεία το Σάββατο του Λαζάρου 8/4/2023 εντυπωσιάζοντας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου με πρόεδρο τον Φώτη Παπαθεοδώρου, «θεωρούμε ιερό χρέος μας ως Σύλλογος, να ζούμε αυτήν την μοναδική εμπειρία και να τιμούμε τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν.

Τα μέλη του συλλόγου εντυπωσίασαν και φέτος με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε  όλους τους συμμετέχοντες όπου με ευλάβεια και κατάνυξη  συμμετείχαν στην Πομπή.

Και του χρόνου!

Να Ζει το Μεσολόγγι!».

Να προσθέσουμε πως το Σάββατο του Λαζάρου στην συγκινητική πομπή – λιτανεία με κατάληξη τον Κήπο των Ηρώων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου μετείχαν και άλλες αντιπροσωπείες από την Πάτρα φορώντας παραδοσιακές φορεσιές όπως του πολιτιστικού συλλόγου Σαραβαλίου που επίσης άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις με την παρουσία και εμφάνιση τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις