Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Το εορταστικό ωράριο ξεκίνησε λάθος»- Απογοητευμένοι οι έμποροι για την Κυριακή

Πάτρα: «Το εορταστικό ωράριο ξεκίνησε λά...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Xρειάζεται μεγαλύτερη οργάνωση, σοβαρότητα και επαγγελματισμός, λέει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

«Παγωμένος» είναι ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας στο ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας μετά την Κυριακή των Βαΐων. 

Όπως λένε, οι κλειστοί δρόμοι και το αλαλούμ που επικράτησε τις πρωινές ώρες κράτησε τον κόσμο μακριά από το κέντρο και όπως είναι φυσικό ή μέρα στα καταστήματα έγραψε αρνητικό πρόσημο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, αιτία για την κυκλοφοριακή συμφόρηση ήταν η ασυνεννοησία για τον ημιμαραθώνιο. Λέει συγκεκριμένα:  «Υπήρχαν αρκετά επίτιμα μέλη της διοργάνωσης του ημιμαραθωνίου, όπως εγώ, που δε συμμετείχαν πρακτικά σε κάποια συνεδρίαση.

Για να δοθεί ένα κύρος και μία βαρύτητα μπήκαν 10 άνθρωποι ως επίτιμα μέλη που στηρίζουν τον ημίμαραθώνιο, δε συμμετείχαν όμως στο οργανωτικό κομμάτι. Ο Εμπορικός σύλλογος δηλαδή δε συμμετείχε σε κάποια συνεδρίαση, αντίθετα κλήθηκε ο σύλλογος του ιστορικού κέντρου.

Πριν δύο μήνες που ενημερωθήκαμε για τον Ημιμαραθώνιο, δεν είχαμε αντίρρηση να γίνει αν ξεκινούσε στις 9 το πρωί και τελείωνε στις 11 -11.30. Από την έναρξη μέχρι τον τερματισμό οι οριζόντιες οδοί, όπως η Μαιζώνος, η Αγίου Ανδρέου, η Κορίνθου, θα ήταν ανοιχτές και θα έκλειναν σε περίπτωση που χρειαζόταν για λίγα λεπτά. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο, είδαμε ένα αλαλούμ στην κυριολεξία. Κάποιος κόσμος μπήκε πεζός στο κέντρο, αλλά όταν όλα είναι κλειστά από τη Βενιζέλου πού να παρκάρεις; Αν για παράδειγμα έχεις δύο παιδιά, δεν παίρνεις την απόφαση να παρκάρεις μακριά και να περπατήσεις τόσο πολύ για να φτάσεις στο κέντρο. Ούτε ταξί έμπαινε φυσικά στην πόλη, μόνο μηχανάκι.

Ελάχιστοι έφτασαν στο κέντρο για ψώνια, άλλοι το ακύρωσαν. Η μέρα έγραψε αρνητικό πρόσημο καθώς και το μεροκάματο κάποιου που δουλεύει Κυριακή έχει διαφορετική επιβάρυνση. Όταν έχεις τρεις υπαλλήλους, σε μία τέτοια περίπτωση, τους πληρώνεις χωρίς να έχεις τα ανάλογα κέρδη.

Όταν περιμένεις 100 και έρχονται 10, υπάρχει πρόβλημα. Θέλουμε αυτός ο ημιμαραθώνιος να γίνει θεσμός, όμως χρειάζεται μεγαλύτερη οργάνωση, σοβαρότητα και επαγγελματισμός.

Η Μ. Εβδομάδα και το εορταστικό ωράριο ξεκίνησε λάθος. Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι καλύτερη. Υπάρχει μία κινητικότητα και κόσμος που μπαίνει στα μαγαζιά, ρωτάει, ψωνίζει. Πιστεύουμε ότι η κίνηση θα κορυφωθεί τη Μ. Τετάρτη και τη Μ. Πέμπτη που θα καταβληθεί στους εργαζόμενους και το δώρο του Πάσχα. Τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης κινούνται περισσότερο κα ακολουθούν τα κηροπλαστεία, τα παιχνίδια και τα ζαχαροπλαστεία» καταλήγει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις