Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η αντιπολίτευση αποφάσισε με δημοκρατικό τρόπο

Η αντιπολίτευση αποφάσισε με δημοκρατικό τρόπο
Γιώργος Μόσχος

Του Γιώργου Μόσχου

Το ζητούμενο όμως είναι τι θα πράξει η δημοτική Αρχή Πελετίδη, για τον Έσπερο, με δεδομένη την αρνητική στάσης της στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Μετά την αρνητική εξέλιξη εις βάρος της δημοτικής Αρχής, που  παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου με σημαντική πλειοψηφία το Σώμα αποφάσισε την διεκδίκηση του «Έσπερου» εκ μέρους της πόλης, προκύπτει ερώτημα.

Κια αυτό είναι το παρακάτω: 

Με δεδομένη την αντιδημοκρατική νοοτροπία της δημοτικής Αρχής Πελετίδη, ζήτημα είναι εάν θα κινητοποιηθεί αυτή για την εφαρμογή μίας απόφασης που δεν επιθυμεί, που καταψήφισε, ανεξαρτήτως των υποψιών που εγείρονται γι αυτήν την στάση της, η οποία αποστερεί από την πόλη έναν βασικό πνεύμονα πολιτιστικής δραστηριότητας.  

Την υστερόβουλη τακτική του βολέματος των δικών μας παιδιών, η δημοτική Αρχή Πελετίδη την έχει δείξει  και στην περίπτωση της τουβλοποιΐας, όπου προκειμένου να βολέψει δημοτική του σύμβουλο, που έχει άμεση συγγενική σχέση με την επιχείρηση, προχώρησε τις διαδικασίες για αγορά της, χωρίς να λάβει υπ' όψη ότι μέρος του κτιρίου επιβαρύνεται με αμίαντο, που σημαίνει υποχρεωτική αποξήλωσή του και μεταφορά του  στο εξωτερικό, συνήθως στην Ισπανία, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις για την επεξεργασία του, αλλά με οικονομικό κόστος απαγορευτικό. 

Κι αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην επισήμανση της Ώρας Πατρών, η οποία αφού κλιμάκιό της επισκέφθηκε την εγκατάσταση και διαπίστωσε την ύπαρξη αμίαντου, επισήμανε στον κ. Πελετίδη το αρνητικό γεγονός για το προχώρημα της αγοράς! 

Επιπροσθέτως, την υστερόβουλη, αντιδημοκρατική και σαράφικη νοοτροπία της την έχει αποδείξει η Αρχή Πελετίδη και στην περίπτωση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου, όπου η μεν αντιπολίτευση με πλειοψηφία αποφάσισε την συγκρότηση διαδημοτικής συνεργασίας με τους δήμους Ερυμάνθου, Δυτ. Αχαΐας και Πατρέων να διαχειριστεί το φράγμα, ενώ η Αρχή Πελετίδη αρνήθηκε να την εφαρμόσει και φυσικά το φράγμα κατέληξε ως μόνη διέξοδο να έχει τον ιδιώτη. 

Με δεδομένα τα παραπάνω, το πιο πιθανό είναι ο κ. Πελετίδης να αφήσει, ώστε να περάσει άπρακτο το διάστημα, για την υπόθεση του Έσπερου, τουλάχιστον μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Και μετά βλέπει και κάνει!

Με ότι αυτό σημαίνει, σήμερα που η αντιδημοκρατική κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα του νερού, αρχής γενομένης από την Θεσσαλονίκη, άλλο εάν απέσυρε το Ν/Σ της μπρος στο γενικό ξεσηκωμό και την αντίδραση που προκλήθηκε από τους νοήμονες πολίτες, με δεδομένη την προεκλογική περίοδο!

Ήδη στο τελευταίο χθεσινό της Ν/Σ που ψηφίστηκε στην Βουλή, ξεκίνησε με 21 άρθρα και κατέληξε στα 61, προβλέπονταν ποινές- καρμανιόλα για τις ανεξάρτητες Διοικητικές αρχές που ελέγχουν την νομιμότητα του Δημοσίου εάν δίνουν στη δημοσιότητα πληροφορίες που βλάπτουν την κυβέρνηση. Σκοπός του καθεστώτος ήταν να δέσει τα χέρια του κ. Ράμου και των άλλων επικεφαλής Αρχών. Δεν πέρασε, αφού  το απέσυρε, μπρος και στον έλεγχο του Ευρωπαίου Εισαγγελέα για το Predator στην Ελλάδα!

Τι έμεινε όμως; Η πρόθεση. Αυτό ισχύει και για το νερό!

________

Υ/Γ: Και μια επισήμανση, τα θερινά σινεμά, τύπου Έσπερου,  δυστυχώς χάνονται ακόμη και στην Πρωτεύουσα. Η καταστροφική λογική του νεοφιλελευθερισμού τα περνά από την μπουλντόζα της ανοικοδόμησης εκ μέρους του γιου της  κας Μπακογιάννη.  Τι σύμπτωση αλήθεια!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις