Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Γιώργος Αβράμης: Έκανε το πάθος του επάγγελμα και δηλώνει "ερωτευμένος με την κηροπλαστική και με την Πάτρα"

Γιώργος Αβράμης: Έκανε το πάθος του επάγ...

O Γιώργος Αβράμης μας μιλά για τα μυστικά της τέχνης του και το κατάστημα - κόσμημα στην πλατεία Γεωργίου

Μεγάλωσε με τη μυρωδιά της παραφίνης, μέσα σε κεριά και ως καλλιτεχνική φύση δεν άργησε να βρει το δρόμο του και να κάνει επάγγελμα αυτό που ήθελε η καρδιά του.

Τρίτης γενιάς κηροπλάστης ο Γιώργος Αβράμης «κληρονόμησε» τα μυστικά της κηροπλαστικής, αφού μαθήτευσε κοντά στον πατέρα του Αθανάσιο, έβαλε τη δική του σφραγίδα και συνεχίζει τη δημιουργική δουλειά με το μεράκι που προϋποθέτει η παράδοση και την έμπνευση, το προσωπικό πάθος, τη φαντασία και την πρωτοπορία που επιβάλει η νέα εποχή.

 

«Ήμουν ανήσυχο πνεύμα από μικρό παιδί. Μου άρεσε η καλλιτεχνία, ζωγράφιζα και με διακρίσεις μάλιστα στο σχολείο. Τα καλοκαίρια, όταν βοηθούσα τον πατέρα μου, με θυμάμαι να πλάθω με τα χέρια μου μικροαντικείμνα χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη το κερί. Όταν αργότερα μεγάλωσα, θέλησα να ξεκινήσω το διακοσμητικό κερί. Οι αντιδράσεις του πατέρα μου κάμφθηκαν, η επιμονή μου κέρδισε κι έτσι από το 1994 άρχισα, αυτοδίδακτος, να φτιάχνω διακοσμητικά κεριά», λέει ο Γιώργος Αβράμης μιλώντας για την μεγάλη αγάπη του για την κηροπλαστική.

Το κατάστημα που άνοιξε το 2021 στην καρδιά της Πάτρας, στην εμβληματική πλατεία Γεωργίου δραστηριοποιείται στην κατασκευή χειροποίητων διακοσμητικών, εκκλησιαστικών και αρωματικών κεριών.

«Είμαι ερωτευμένος με την δουλειά μου και με την Πάτρα. Έχω πάθος και με τα δυο και όταν πήρα την απόφαση να ανοίξω τον δικό μου χώρο, αποφάσισα πως αυτό που θέλω να κάνω, θα το κάνω σωστά και στην πόλη που μεγάλωσα. Η σχέση αγάπης με την Πάτρα είναι αμφίπλευρη. Και η πόλη με αγαπά κι αυτό αποδεικνύεται από την πορεία που έχει το κατάστημα στην πλατεία Γεωργίου εδώ και ενάμιση χρόνο» αναφέρει ο Γιώργος Αβράμης, το κατάστημα του οποίου φέτος κέρδισε τον διαγωνισμό καρναβαλικής βιτρίνας.

 

Στον μοντέρνο χώρο του καταστήματος επί της Πλατείας Γεωργίου Α’  θα βρείτε μεγάλη γκάμα χειροποίητων κεριών με πολλές προτάσεις σε χρώματα, αρώματα, σχήματα και μεγέθη και φυσικά πολλές επιλογές για το εποχικό προϊόν των ημερών, την πασχαλινή λαμπάδα.

«Η κηροπλαστική είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας. Αυτό λέω και στα νέα παιδιά που με επισκέπτονται και ζητούν να μάθουν τα μυστικά της τέχνης. Πλέον έχω «ξεφύγει» από τα κλασικά πρότυπα της κατασκευής κεριού και στο εργαστήριό μου φτιάχνουμε κεριά κατά παραγγελία, πιο εξεζητημένα, πρωτότυπα και ανάλογα με το γούστο του πελάτη, φτιάχνουμε λαμπάδες πασχαλινές με retro παιδικά παιχνίδια και πολλές άλλες δημιουργίες» επισημαίνει ο κ. Αβράμης.

Ο Γιώργος Αβράμης ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία και θετικό πνεύμα το επαγγελματικό του μέλλον και δεν κρύβει τη χαρά του για τη συνεργασία που έχει αναπτύξει με καταστήματα της Ιταλίας.

«Ενάμιση χρόνο πριν δεν περίμενα αυτή την ανταπόκριση από τους Πατρινούς αλλά και από το εξωτερικό. Χαίρομαι, γιατί ανταποκρίνονται όλοι τόσο θετικά σε αυτό που αγαπώ να κάνω», καταλήγει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά